Бойовики “ЛНР” третій день не віддають тіла трьох воїнів ЗСУ, загиблих на дузі

 

Контрольовані Росією бойовики Луганщини вже третю добу зволікають з передачею тіл загиблих на Світлодарській дузі українських військових. Про це у “Фейсбуці” повідомляє прес-центр штабу АТО.

“У рамках гуманітарного проекту Збройних сил України «Евакуація 200», одразу ж після підтвердження факту загибелі наших захисників, розпочалася процедура щодо повернення тіл героїв на підконтрольну Україні територію”, – йдеться в повідомленні.

“Уже з 2 травня українська сторона готова в будь-який час прийняти тіла загиблих захисників для подальшої їх передачі родичам. Проте вже третю добу представники ОРЛО дають обіцянки та постійно змінюють час передачі тіл загиблих військовослужбовців Збройних сил України”, – наголошують у штабі.

У прес-центрі операції підкреслюють, що у випадках загибелі ворога представники ЗСУ, дотримуючись морально-етичних норм, завжди віддають тіла загиблих без будь-яких зволікань та маніпуляцій на свою користь.

На брифінгу 4 травня речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник уточнив, що 1 травня після 17-ї години група українських військових потрапила під потужний ворожий обстріл в районі селища Луганське.
“Унаслідок цього обстрілу серед бійців з’явилися поранені. Під час евакуації пораненого троє загинули. Один підірвав себе гранатою, щоб не потрапити у полон”, – розповів полковник Мотузяник.

Таким чином, 1 травня втрати української армії склали: 3 загиблих і 4 поранених, з них 3 загиблих і 3 поранених припадають саме на селище Луганське, що на Світлодарській дузі.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна