П’ятому підозрюваному у “справі Мартиненка” обрано запобіжний захід – нічний арешт

 

Одному з керівників державного концерну “Ядерне паливо”, якого підозрюють у причетності до розкрадання коштів СхідГЗК в розмірі 17,28 млн. доларів, обрано запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.
Як повідомила прес-служба НАБУ, відповідне рішення ухвалив Солом’янський районний суд м. Києва 5 травня.

Держпідприємство “Східний гірничо-збагачувальний комбінат” входить до складу ДК “Ядерне паливо”.

Рішенням суду п’ятому підозрюваного в так званій “справі Мартиненка щодо СхідГЗК” зобов’язали носити електронний засіб контролю (браслет) та здати всі паспорти.

Цей посадовець підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого за ч. 1 ст. 255, ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (створення злочинної організації, привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

22 квітня йому було повідомлено про підозру у порядку, встановленому для випадків, коли підозрюваний знаходиться за межами України. 4 травня посадовець отримав повідомлення про підозру особисто.

Як повідомляла “Новинарня“, за версією слідства, ДП “СхідГЗК” уклало з компанією-посередником, підконтрольною екс-депутату Миколі Мартиненку, контракт на постачання уранового концентрату за завищеними цінами, внаслідок чого держпідприємству у 2014-2016 роках було завдано збитків у розмірі 17,28 млн. доларів.
20 квітня детективи НАБУ затримали Мартиненка. Прокурор САП Роман Симків заявив, що у справі Мартиненка є п’ять підозрюваних, яким оголошено підозру, а Мартиненку серед них відводиться роль організатора, “тобто людини, яка створила та керувала діями інших осіб у вчиненні даного кримінального правопорушення”.

Читайте також:
Суд відпустив Мартиненка на поруки нардепів і міністрів

Другого підозрюваного у “справі Мартиненка” також відпустили на поруки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна