Другого підозрюваного у “справі Мартиненка” також відпустили на поруки

 

Солом’янський райсуд Києва відпустив колишнього голову наглядової ради Одеського припортового заводу Сергія Перелому під особисту поруку кількох народних депутатів.

Відповідне рішення 22 квітня оголосив суддя Олександр Бобровник, повідомляє “Українська правда” з посиланням на “Інтерфакс Україна”.

За Перелому поручилися нардепи від “Народного фронту”.

Серед зобов’язань Переломи – не виїжджати за межі міста, з’являтися за вимогою прокуратури для проведення слідчих дій та не спілкуватися з іншими фігурантами справи, зокрема – з Миколою Мартиненком.

Як заявив прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Роман Симків, САП подасть апеляцію на рішення суду відпустити Перелому на поруки.

“Ми будемо надалі відстоювати свою позицію. Подамо апеляцію і викладемо свою думку. Тому я думаю, що найближчим часом цей процес продовжиться, тільки вже в Апеляційному суді Києва, де буде справу розглядати колегія суддів з 5 осіб. Я надіюсь, що вони належно зможуть оцінити наші докази”, – заявив Симків.

Раніше прокурори САП наполягали на обранні для Сергія Переломи запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 150 млн. гривень.

Перелому було затримано у справі про завдання збитків ДП “СхідГЗК”.

Як повідомляла “Новинарня“, раніше цього ж дня той самий суддя Соломенського райсуду Боброников відпустив на поруки нардепів та міністрів від “НФ” екс-депутата Верховної Ради Миколу Мартиненка.

Читайте також:

Перелому з ОПЗ взято під варту, сума застави – 80 млн. Його зама Щурикова звільнили

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна