Перед “травневими” СБУ затримала п’ять адміністраторів антиукраїнських інтернет-спільнот

 

П’ятьох власників та адміністраторів антиукраїнських спільнот у соціальних мережах затримала у квітні Служба безпеки України у різних регіонах держави. Як передає “Новинарня“, про це 4 травня інформує прес-центр СБУ.

“На завдання своїх кураторів з російських спецслужб мешканці Київської. Миколаївської, Дніпропетровської та Львівської областей розповсюджували напередодні травневих свят заклики до радикалізації публічних акцій з нагоди 1, 2, 8 та 9 травня, а також намагалися використати соціальні мережі для ініціювання масових заворушень”, – повідомляють у спецслужбі.

У всіх випадках відкрито кримінальні провадження за ст. 109 (“дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади”), 110 (“посягання на територіальну цілісність і недоторканність України”) та 258-3 (“створення терористичної групи чи терористичної організації”) Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Читайте також:
СБУ прозвітувала про число викритих і засуджених “сепарів” із соцмереж за 2016 рік

СБУ викрила інтернет-активістів Львівської і Рівненської “народних республік”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна