Зміна поколінь у боксі. Як Кличко опинився на підлозі і програв чемпіонські пояси. ФОТО, ВІДЕО

 

Володимир Кличко не зміг повернути собі титули чемпіона світу за версіями IBF, WBA та IBO у важкій вазі. У поєдинку, що відбувся в Лондоні на стадіоні “Уемблі” і зібрав 90 тисяч глядачів, 41-річний українець поступився нинішньому чемпіону IBF, 27-річному британцеві Ентоні Джошуа.
В 11-му раунді суперник потужними ударами двічі відправив Володимира на підлогу, після чого арбітр зупинив бій, присудивши перемогу Джошуа.

Темношкірий атлет Ентоні Джошуа був одним із небагатьох опонентів Кличка-молодшого, хто не поступався йому у зрості (198 см), мав більший розмах рук (208 проти 206 см у Кличка) і виглядав більш м’язистим та фізично потужнішим. Букмекери визнавали фаворитом саме британця.

Anthony Joshua v Wladimir Klitschko IBF, IBO & WBA Super World Heavyweight Title’s – Wembley Stadium, London, England – 29/4/17 Anthony Joshua knocks down Wladimir Klitschko Action Images via Reuters / Andrew Couldridge Livepic EDITORIAL USE ONLY.

Олімпійський чемпіон 2012 року, Джошуа захистив пояс чемпіона IBF серед професіоналів уже втретє.
Кличко, нагадаємо, утримував цей титул у 2006-2015 роках.

Ще напередодні було відомо, що обидва боксери отримають за двобій гарантований гонорар у розмірі 11,8 мільйона євро кожен. Сума могла зрости до 17,8 мільйона в разі успішних продажів платних трансляцій.
Загальний прибуток від поєдинку перевищив 50 мільйонів євро.

З початку бою 29 квітня було помітно, що Кличко краще рухається у ринзі і контролює поєдинок. Утім, на початку п’ятого раунду британець провів серію атак, після якої Кличко опинився в нокдауні на канвасі.

Та Володимир відновився, і вже у шостому раунді після прямого правого удару Кличка на настил упав Джошуа. Він таки підвівся і виглядав розкоординованим, однак ні в цій 3-хвилинці, ні в наступних Кличко не зміг довести справу до перемоги. Після низки небезпечних обмінів ударами британець почав клінчувати, а наш співвітчизник обмежив ризик, уже маючи розсічення над лівою бровою.

Як виявилося, Джошуа теж підготувався до двобою добре і на “чемпіонські” раунди вийшов зі свіжими силами.

Кульмінаційним став 11-й раунд, коли британець вдався до атаки, як у 5-му раунді. Декілька потужних ударів, зокрема точний аперкот, змусили Кличка впасти.
При тому, що арбітри у ринзі дав українцеві перепочити, після поновлення поєдинку атакований Володимир опинився на канвасі ще раз.

Фоторепортаж (Getty Images, Reuters):

Anthony Joshua makes his entrance before the fight Anthony Joshua makes his entrance before the fight Boxing at Wembley Stadium Anthony Joshua in action with Wladimir Klitschko Boxing at Wembley Stadium Wladimir Klitschko knocks down Anthony Joshua Boxing at Wembley Stadium Anthony Joshua in action with Wladimir Klitschko Anthony Joshua knocks down Wladimir Klitschko Wladimir Klitschko receives a count by the referee after being knocked down by Anthony Joshua Anthony Joshua knocks down Wladimir Klitschko Anthony Joshua celebrates after winning the fight Wladimir Klitschko looks dejected after the fight Boxing at Wembley Stadium
<
>
Britain Boxing - Anthony Joshua v Wladimir Klitschko IBF, IBO & WBA Super World Heavyweight Title's - Wembley Stadium, London, England - 29/4/17 Wladimir Klitschko receives a count by the referee after being knocked down by Anthony Joshua Action Images via Reuters / Andrew Couldridge Livepic EDITORIAL USE ONLY.

Оглядачі одностайно відзначають високу видовищність бою на “Уемблі” та віддають належне Кличкові, який гідно тримався в “ключовому протистоянні поколінь” і мав високі шанси на перемогу.

Однак це була п’ята поразка ветерана у 69 боях кар’єри. Втім ще перед матчем із Джошуа Кличко заявляв, що цей матч не буде для нього останнім.

Читайте також:
Суперник Кличка Ф’юрі відмовився від титулів чемпіона світу
та зізнався у вживанні наркотиків

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна