Доба АТО: ще двоє бійців загинули, працює важка артилерія

 

За минулу добу, 29 квітня, бойовики 54 рази відкривали вогонь по укріпленнях Збройних сил України, внаслідок чого двоє військових загинули, четверо отримали поранення. Про це йдеться у ранковому зведенні прес-центру штабу АТО.

На Приморському напрямку з мінометів калібру 120 мм і 82 мм, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів противник бив по опорних пунктах сил АТО біля Красногорівки. З мінометів калібру 120 мм і гранатометів були обстріляні українські позиції біля Новотроїцького. Позиції ЗСУ поблизу Березового терористи обстріляли зі 82-мм мінометів, а в районі Гнутового – з автоматичних гранатометів і кулеметів великих калібрів.
Озброєння БМП, протитанкові гранатомети і великокаліберні кулемети сепаратисти застосовували під Водяним і Мар’їнкою, а стрілецьку зброю – біля Широкиного. З озброєння БТР і гранатометів ворог вів вогонь по опорних пунктах ЗСУ під Чермаликом, а з озброєння БМП і кулемети великих калібрів бойовики застосували проти морських піхотинців ВМС ЗСУ біля Павлопиля.

На Донецькому напрямку з мінометів калібру 120 і 82 мм, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів бойовики вели вогонь по українських позиціях в районі Авдіївки. Укріплення біля Верхньоторецького обстрілювали з гранатометів і 82-мм мінометів, в районі шахти “Бутівка” – з великокаліберних кулеметів. Позиції в Зайцевому обстріляли з протитанкових гранатометів і стрілецької зброї. Поблизу шахти “Бутівка” та Авдіївки працювали також снайпери бойовиків.

На Луганському напрямку з артилерії калібру 122 мм, мінометів 120 і 82 мм, гранатометів і великокаліберних кулеметів терористи обстрілювали українські позиції поблизу населеного пункту Новотошківське. По опорних пунктах під Кримським бойовики застосовували 122-артилерію, гранатомети і 82-мм міномети.
По силах АТО у Старому Айдарі били зі 120-мм мінометів, а в Новоолександрівці – з протитанкового ракетного комплексу. Гранатомети різних систем і кулемети великих калібрів сепаратисти застосували під Новозванівкою. З кулеметів великих калібрів і стрілецької зброї терористи били по позиціях ЗСУ біля Жовтого.

“В окремих випадках, коли виникала безпосередня загроза життю і здоров’ю військовослужбовців, командири приймали рішення на адекватне відкриття вогню у відповідь”, – йдеться в повідомленні.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна