СБУ веде кримінальне щодо поліцейського Голубана, який міг воювати за “ДНР”

 

Служба безпеки України зареєструвала кримінальне провадження щодо можливої участі в терористичній організації “ДНР” (батальйон “Восток”) полковника української поліції Юрія Голубана, який нещодавно після конфлікту з нардепом Парасюком виступив у Верховній Раді та був нагороджений орденом.
Про це повідомляє УНІАН з посиланням на керівника апарату голови СБУ Олександра Ткачука.

“Якщо я не помиляюся, то щодо Голубана ще 6 квітня було зареєстровано провадження Генеральною прокуратурою, а 8-го, відповідно до рішення суду, ще одне провадження – Службою безпеки. Розслідування здійснюється за ознаками статті Кримінального кодексу 258 прим”, – розповів Ткачук, маючи на увазі статтю “Створення терористичної групи чи терористичної організації”.

На запитання, чи оголошували Голубану підозру, речник СБУ відповів: “Наскільки мені відомо, підозра йому не оголошувалася. І відповідно, як підозрюваний він у цій справі не проходить. Здійснюється перевірка, проходить комплекс експертиз, які призначені слідчими”.

Читайте також:
Неоднозначна історія донецького полковника поліції Голубана,
нагородженого Порошенком “за Парасюка”

Нагадаємо, Юрій Голубан став відомий після участі 14 березня в конфлікті з нардепом Володимиром Парасюком на блокпосту в Донецькій області, а наступного дня виступив із роз’ясненнями з трибуни Верховної Ради, при цьому він та ще троє силовиків потрапили до сесійної зали на порушення регламенту.
Наступного дня президент Порошенко нагородив Голубана орденом “За мужність”.

Після того з’явилася інформація, нібито на початку АТО Голубан брав участь у бою проти українських силовиків під Карлівкою.

Сам поліцейський – колишній співробітник донецької “Альфи” – підтверджує, що вже після початку АТО кілька разів спілкувався з ватажком терористичного угруповання “Восток” “ДНР” Олександром Ходаковським, який вважається людиною Ахметова і до війни очолював “Альфу” СБУ на Донеччині.

6 квітня нардеп від “Самопомочі” Єгор Соболєв розповів про відео, на якому людина в чорній мілітарній формі, схожа на Голубана, знята із Ходаковським та іншими бойовиками “Востока”.

Соболєв також вимагав оприлюднити результати парламентського розслідування про те, як 15 березня Голубан потрапив у сесійну залу Верховної Ради.

7 квітня Шевченківський райсуд Києва зобов’язав СБУ зареєструвати в ЄРДР провадження щодо Голубана за підозрою у держраді (ст. 111 ККУ) за заявою депутата від “Батьківщини” Ігоря Луценка.

Уже після цього стало відомо, що Голубан продовжує служити в поліції на Донеччині, бере участь у навчаннях тощо.

Читайте також:
Підозрюваний у службі “ДНР” полковник поліції Голубан готовий пройти поліграф, – Аваков

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна