Підозрюваний у службі “ДНР” полковник поліції Голубан готовий пройти поліграф, – Аваков

 

Правоохоронці перевірять командира роти особливого призначення Головного управління Нацполіції в Донецькій області Юрія Голубана щодо його імовірних зв’язків із бойовиками “ДНР”, а сам він готовий пройти перевірку на поліграфі.
Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на прес-конференції в Сєверодонецьку Луганської області, відповідаючи на запитання, чи МВС ініціюватиме розслідування щодо полковника Голубана після відео, яке оприлюдив екс-ватажок бойовиків Олександр Ходаковський на доказ участі Голубана в НЗФ навесні 2014 року.

 “Звісно, ми будемо перевіряти будь-яку інформацію, яка надходить… Якщо є інформація, перевіркою займається служба внутрішньої безпеки”, – цитує главу МВС “Українська правда”.

При цьому Аваков зазначив: “Якось дивно виходить, що терорист Ходаковський, на руках якого кров наших людей, на диво синхронно діє з деякими нашими парламентаріями, одномоментно виступаючи зі звинуваченнями на адресу нашого офіцера Голубана, в унісон вимагаючи одного й того ж. Це і є елемент гібридної війни”.

Так Аваков прокоментував заяви фракції “Самопоміч” щодо причетності Голубана до бойовиків.

“Я не знаю, чого домагається колишній громадянин Російської Федерації Єгор Соболєв, він же Зимін, або пан Семенченко – людина, яка близько шести років переховувалася в Російській Федерації від кримінального переслідування. У кожного немає ідеальному життя, немає ідеальних біографій. Але в мене викликає подив, коли деякі люди в нашому парламенті діють синхронно разом із терористом Ходаковським”, – заявив Аваков.

“Що стосується наданого відео, ми вчора вже встановили, що відео змонтоване й не витримує жодної критики. Але це посіяло питання в суспільстві – тому ми на нього відповіли”, – повідомив голова МВС.

полковник поліції України Юрій Голубан.
Фото: Цензор

“Ми звернулися до Генеральної прокуратури, Служби безпеки, щоб вони провели незалежну перевірку. Наша служба безпеки проводить паралельну перевірку, у тому числі з’ясовуючи, де був у заявлені часи наш офіцер, чим він займався і так далі”, – наголосив Аваков.

“Офіцер Голубан готовий пройти детектор брехні й надати всю інформацію, яка цікавить. А я запитую тих, хто звинувачує: а ви готові? Тому що більшість із вас – безсоромні пики, які не зробили для України більше, ніж він. Ця людина в бою отримала поранення…” – заявив міністр Аваков.

“Безумовна повна перевірка, усі карти на стіл. А потім я хочу або вибачень, або санкцій, якщо не підтвердиться інформація… Давайте припиняти вірити терористу Ходаковському. Ще будете цитувати Гіркіна? Далі “Самопоміч” виступить в унісон із Путіним?” – запитав Аваков.

При цьому користувачі соцмереж знаходять і інші сюжети з чоловіком, схожим на Юрія Голубана, в лавах НЗФ “Восток”, причому ці відеоролики залиті в YouTube в травні 2014 року, що спростовує версію Голубана і МВС про “монтаж”:

Читайте також:
Неоднозначна історія донецького полковника поліції Голубана, нагородженого Порошенком “за Парасюка”

Нагадаємо, Юрій Голубан став відомий після участі 14 березня в конфлікті з нардепом Володимиром Парасюком на блокпосту в Донецькій області, а наступного дня виступив із роз’ясненнями з трибуни Верховної Ради, при цьому він та ще троє силовиків потрапили до сесійної зали на порушення регламенту.

Після того з’явилася інформація, нібито на початку АТО Голубан брав участь у бою проти українських силовиків під Карлівкою.
Сам поліцейський – колишній співробітник донецької “Альфи” – підтверджує, що вже після початку АТО кілька разів спілкувався з ватажком терористичного угруповання “Восток” “ДНР” Олександром Ходаковським, який вважається людиною Ахметова і до війни очолював “Альфу” СБУ на Донеччині.

6 квітня нардеп від “Самопомочі” Єгор Соболєв розповів про відео, на якому людина в чорній мілітарній формі, схожа на Голубана, знята із Ходаковським та іншими бойовиками “Востока”.

“Обратите внимание: он единственный из нас, кто напяливает балаклаву. Думал, что мы сдохнем быстро и свидетелей не останется. Неподрасчитал”, – прокоментував Ходаковський у соцмережі.

Соболєв також вимагав оприлюднити результати парламентського розслідування про те, як 15 березня Голубан потрапив у сесійну залу Верховної Ради.

7 квітня Шевченківський райсуд Києва зобов’язав СБУ зареєструвати в ЄРДР провадження щодо Голубана за підозрою у держраді (ст. 111 ККУ) за заявою депутата від “Батьківщини” Ігоря Луценка.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна