Чернігівщина прощається з двома солдатами 72-ї бригади, які загинули під Авдіївкою. ФОТО

 

Сьогодні, 25 квітня, у селищі міського типу Сосниця Чернігівської області поховали бійця 1-го батальйону 72-ї окремої механізованої бригади Руслана Амірова.

25-річний Руслан загинув 23 квітня 2017 року на сумнозвісній авдіївській “промці”.

Руслан Аміров. Фото з ФБ

“Сотні громадян, ніби почесна варта, по обидва боки дороги від церкви і аж до кладовища проводжали померлого захисника України в останню путь”, – повідомляє сайт Сосницької райдержадміністрації.

Похорон Руслана Амірова в Сосниці. Фото: Сосницька РДА

“23 квітня 2017 року біля населеного пункту Авдіївка (промзона) Донецької області під час бойового зіткнення з підрозділами російсько-окупаційних військ загинув військовослужбовець Збройних сил України солдат Аміров Руслан Алієвич, 31.03.1992 р.н., призваний Сосницьким РВК на військову службу за контрактом”, – зазначається на сторінці Чернігівського обласного військкомату у “Фейсбуці“.

Як повідомляв прес-центр штаб АТО, 23 квітня бойовики обстрілювали захисників Авдіївки зі 120-мм мінометів, протитанкових гранатометів та кулеметів великих калібрів. Окрім того, в цій зоні активно діяли ворожі снайпери.
Саме снайперська куля обірвала життя солдата Амірова на позиції “Алмаз” в авдіївській промзоні.

Фото: Сосницька РДА

Як повідомляла “Новинарня“, заступник командира 1-го механізованого батальйону 72 омбр був 23-річний капітан Андрій Кизило, який разом із побратимами загинув 29 січня, відбивши в бойовиків “ДНР” стратегічний опорний пункт “Алмаз-2” поруч з Авдіївською промзоною.

У середу, 26 квітня, на Чернігівщині відбудеться похорон іще одного бійця 72 омбр – старшого солдата Павла Смирнова, який загинув 22 квітня унаслідок мінометного обстрілу селища Верхньоторецьке Ясинуватського району на Донеччині, неподалік від Авдіївки.

27-річного солдата встигли довезти до лікарні в Торецьку, але лікарі не змогли його врятувати – боєць помер від тяжкого пораненням осколками міни в живіт (зокрема, було ушкоджено печінку).

Павло Смирнов

“22 квітня 2017 року приблизно о 20-й годині під час виконання завдання на визначеній позиції призначення в районі АТО, під час мінометного обстрілу підрозділами російсько-окупаційних військ був важко поранений і помер від отриманих поранень під час проведення операції у шпиталі військовослужбовець Збройних сил України, старший солдат Смирнов Павло Юрійович 08.07.1989 р.н., призваний на військову службу за контрактом Чернігівським ОМВК”, – повідомляє Чернігівський військкомат.

Раніше волонтер Юрій Москаленко писав, нібито Смирнов помер через те, що до нього надто довго їхала швидка допомога. Проте цю інформацію смерть спростував один з офіцерів 72-ї бригади Сергій Місюра, відомий як “Капітан Прайс”.

“У госпіталь Пашу привезли при свідомості. Провели операцію. Помер в госпіталі вночі, через кілька годин. Близько першої години ночі”, – написав Місюра.

Павло Смирнов народився в селі Полуботки поблизу Чернігова. Шкільні роки провів у чернігівській школі №1, що відома поглибленим вивченням іноземних мов.

У бригаді разом із Павлом служив його рідний брат.

Поховають старшого солдата Смирнова в рідному селі Полуботки.

Як повідомляв прес-центр штабу АТО, 22 квітня найбільшу кількість збройних провокацій було зафіксовано на Донецькому напрямку. Зокрема, з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів бойовики відкривали вогонь по опорних пунктах поблизу Авдіївки, шахти “Бутівка”, Верхньоторецького та Луганського, де в зоні бойових дій перебуває 72-га бригада.
Під час одного з таких обстрілів і загинув Павло Смирнов.

Іще однієї втрати сили АТО зазнали під Авдіївкою 25 квітня.

Читайте також:

Загиблі березня: 35 облич героїв. УТОЧНЕНО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна