АТО: менше обстрілів, втрат немає

 

Минула доба, 24 квітня, на Східному фронті обійшлася без бойових втрат у лавах ЗС України. Про це йдеться в ранковому зведенні прес-центру штабу АТО.

“Ситуація в районі проведення АТО залишається контрольованою Збройними силами України. За минулу добу російсько-окупаційні війська 21 раз відкривали вогонь по позиціях українських захисників”, – сказано в повідомленні.

За даними штабу, центром вогневого протистояння став Приморський напрямок. Там вогнем 122-міліметрової легкої переносної реактивної системи “Партизан” та озброєння БМП ворог накривав опорні пункти біля Широкиного, з озброєння БМП, зенітної установки ЗУ-23-2, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів гатив по захисниках Мар’їнки. По оборонцях Красногорівки противник бив з протитанкових гранатометів, а Водяного – з озброєння БМП та кулеметів великих калібрів. Морських піхотинців у районі Гнутового обстрілювали зі стрілецької зброї. У районі Мар’їнки діяли ворожі снайпери.

На Донецькому напрямку з мінометів калібру 82 мм, протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів ворог бив по позиціях поблизу Авдіївки та Верхньоторецького. Опорні пункти наших військ поруч Троїцького та Пісків бойовики “ДНР” вражали вогнем протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

На Луганському напрямку вогнем було порівняно спокійно, там лише пострілами зі стрілецької зброї бойовики провокували українських оборонців Новоолександрівки.

“Військовослужбовці сил АТО суворо дотримувалися режиму “тиші” й вогонь у відповідь не відкривали”, – зазначили у штабі.

Нагадаємо, напередодні ввечері прес-центр штабу АТО інформував про обстріл бойовиками житлових районів Мар’їнки.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна