Садовий та Гройсман оголосили про кінець “сміттєвої блокади” Львова

 

Міський голова Львова Андрій Садовий заявив про підписання меморандуму щодо вирішення проблеми міського сміття. Про це він повідомив у “Фейсбуці” в п’ятницю, 21 квітня.

“Підписано меморандум про припинення сміттєвої блокади Львова. Під гарантії уряду та голови ОДА. Деталі згодом”, – написав Садовий.

Водночас прем’єр-міністр України Володимир Гройсман на своїй сторінці у соцмережі зазначив: “Нарешті вдалося вирішити питання утилізації львівського сміття”.

“Сьогодні у Львові керівники обласної державної адміністрації, Львівської обласної ради, Львівської міської ради та представники органів місцевого самоврядування Львівщини (понад 10 районів області) при посередництві Кабінету Міністрів уклали і підписали спеціальний дворічний меморандум про поводження з твердими побутовими відходами.
Проблему, яка постала у травні минулого року і вийшла на загальнодержавний рівень, вирішено, хоча, за великим рахунком, це питання було і залишається в компетенції міської влади Львова”, – ідеться в повідомленні Гройсмана.

Читайте також:
Львівське сміття зависло:
Яворівський район відмовив у виділенні землі під новий полігон

Як відомо, 30 травня 2016 року на Грибовицькому сміттєзвалищі під Львовом cталася масштабна пожежа й завал, загинули четверо рятувальників.
Після цього експлуатацію звалища призупинили.
Міський голова Львова Андрій Садовий неодноразово звертався по допомогу до інших регіонів, однак більшість із них не мають можливості приймати додаткову кількість твердих побутових відходів. Через це львівське сміття вивозять в інші області нелегально, аж до Донеччини.

У зв’язку з пожежею на сміттєзвалищі прокуратура розслідує кримінальну справу. Зокрема, в листопаді було оскаржено рішення про непричетність Садового до трагедії на сміттєзвалищі.

Існують припущення, зокрема з боку самого мера, що підпал сміттєзвалища та “сміттєва блокада” можуть бути спланованими акціями задля пониження політичного рейтингу Садового як лідера партії “Самопоміч” та потенційного кандидата на президентських виборах.

Деякі політологи вважають активну участь “Самопомочі” в блокаді торгівлі з ОРДЛО на Сході “відповіддю” на “сміттєву блокаду Львова”.

У березні Садовий повідомив, що йому готуються висунути підозру та відсторонити від посади.

Читайте також:
Садовий має понести відповідальність за смерть пожежників на сміттєзвалищі, – генпрокурор

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна