Львівське сміття зависло: Яворівський район відмовив у виділенні землі під новий полігон

 

На позачерговій сесії Яворівської районної ради (Львівщина) депутати заборонили Львівській міській раді будувати на території району полігон для побутових відходів і сміттєпереробний завод.
Таке рішення підтримав 31 депутат, що був на засіданні. Ще шестеро депутатів були відсутні.

На думку депутатів, це загрожує екологічній безпеці району.

Як повідомляє “Радіо Свобода“, в оприлюдненому зверненні яворівські депутати висловили побоювання, що неподалік від місця, виділеного розпорядженням голови Львівської облдержадміністрації, є водозабір, і він забезпечує питною водою частину району.

Як передає “Новинарня“, 30 січня депутати сільських рад села Старичі і смт Шкло також ухвалили рішення про заборону влаштовувати на їх території полігон для твердих побутових відходів і завод.

Таким чином, вирішення сміттєвої проблеми Львова знову зависло.

Як відомо, 27 січня прем’єр-міністр Володимир Гройсман повідомив, що Львівській міській раді надається земельна ділянка площею 12,5 гектарів на території колишнього підприємства “Сірка” для будівництва полігону й сміттєпереробного заводу.
Ідеться про надання Львову землі державної власності у Яворівському районі, в покинутій промислові зоні, за 50 км від населених пунктів. Упродовж тижня мали б бути підписані необхідні документи, і Львівська міськрада отримала б ділянку, на якій міський голова Львова Андрій Садовий обіцяє за півроку збудувати сучасний полігон для вивезення твердих побутових відходів замість Грибовецького сміттєзвалища, де влітку 2016 року сталася пожежа з трагічними наслідками.
Після цього перед містом різко постала проблема вивезення сміття. Мер неодноразово називав це важелем політичного тиску на нього.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.