Російські бомбардувальники наблизились до Аляски, їх відігнали винищувачі США

 

Винищувачі американських ВПС перехопили біля берегів Аляски два російські бомбардувальники Ту-95, які наблизилися до кордону США. Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на телеканал Fox News.

Два Ту-95 наблизилися на відстань близько 100 миль (160 км) до американського острова Кадьяк і на 280 миль (450 км) – до бази ВПС США Елмендорф, ідеться в повідомленні.

На перехоплення працювали два винищувачі F-22 Raptor, а також літак дальнього радіолокаційного виявлення E-3 Sentry.

“Американські літаки перебували поруч із російськими бомбардувальниками протягом 12 хвилин, перш ніж льотчики ВПС РФ розвернулися й повернулися на свою базу в східній частині Росії”, – інформує канал Fox.

Наголошується, що літаки цієї модифікації (“Bear”) здатні нести ядерну зброю, і це перший інцидент із російськими військовими літаками біля кордонів США з часу вступу на посаду президента Дональда Трампа.

Минулого разу російські бомбардувальники небезпечно наближалися до Америки в День незалежності США 4 липня 2015 року: тоді пара російських бомбардувальників підходила ближче як на 40 миль до Мендосіно, Каліфорнія.

Читайте також:
“Припинити стійку деградацію взаємин”.
Трамп назвав “вражаючою” роботу Тіллерсона на зустрічах у Москві

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна