Зенітно-ракетні війська ЗСУ проведуть бойові стрільби в Болгарії

 

У 2017 році плануються масштабні навчання і бойові стрільби зенітно-ракетних військ Повітряних сил ЗС України, зокрема на території Болгарії. Про це інформує “Новинарня” з посиланням на газету “Народна армія”.

“Сьогодні в Україні головною силою для стримування ворога з повітря є зенітні ракетні війська. 2016 року після тривалої перерви знову почали стріляти С-300П (зенітні ракетні системи). Плани на 2017 рік іще амбітніші”, – зазначається у повідомленні.

Як розповів начальник зенітних ракетних військ ПС ЗСУ генерал-майор Дмитро Карпенко, першочергова увага цьогоріч приділятиметься бойовим стрільбам.
“А якщо конкретніше, то плануємо здійснити ще масштабніший, ніж минулого року, захід. Мова передусім про бойові стрільби зведеним зенітним ракетним полком “Бук-М1″ та зенітними ракетними дивізіонами С-300П”.

За словами Карпенка, дивізіони “трьохсоток” буде викликано в район виконання навчально-бойових завдань раптово, зі штатним озброєнням та військовою технікою. Звісно, обстановка матиме більш ніж реалістичний вигляд. А саме це і є головним завданням”, – заявив Карпенко.

Як каже начальник ЗРВ, ще однією інновацією, яка чекає на зенітників нинішнього року, є бойові стрільби на полігонах інших держав. Керівництво аналізувало можливості в таких країнах, як Румунія, Польща, Туреччина, Греція й навіть США, але найприйнятнішим виявився болгарський полігон “Шабла”.

“Ми керувалися критерієм «ефективність-вартість», — коментує генерал Дмитро Карпенко. — До того ж Республіка Болгарія близька нам у контексті спільного геополітичного минулого та наявного озброєння. Та ще й із березня 2004 року ця європейська країна стала повноправним членом НАТО”.

Начальник ЗРВ зауважує, що 13-річний досвід інтеграції Болгарії в НАТО треба вивчати не лише теоретично, а й практично.

“Для нас цікавим є підхід Болгарії до реформування війська та розв’язання проблем, що виникають на цьому шляху. Одним зі стратегічних планів наших Збройних сил є досягнення сумісності зі збройними силами держав-членів НАТО. Для нашого роду військ це передусім тактична сумісність із натовськими підрозділами протиповітряної оборони. Наші фахівці вивчатимуть тактику та процедури, які застосовують підрозділи протиповітряної оборони ВПС Болгарії під час підготовки й ведення протиповітряного бою”, — розповів генерал-майор Карпенко.

Нагадаємо, в грудні 2016 року українські ракетники зі значним опором росіян уперше проводили тренувальні стрільби на Херсонщині, поруч із повітряним простором окупованого РФ Криму.

Читайте також:
ЗСУ анонсують зенітно-ракетні навчання на півдні. Росія вже погрожує

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна