Доба АТО: обстріли не припиняються, двоє загиблих, 13 поранених

 

За минулу добу двоє військовослужбовців Збройних сил України загинули, дев’ять отримали поранення, чотири – бойове травмування. Такими є дані щодо втрат, вказані у зведенні прес-центру штабу АТО за минулу добу, 31 березня.

“Обстріли в районі проведення АТО не припиняються. За минулу добу російсько-терористичні війська 69 разів обстріляли позиції ЗС України”, – сказано в повідомленні.

“Епіцентром вогневого протистояння залишається Донецький напрямок. Тут найгарячіше було в районі Луганського, захисників якого російсько-терористичні підрозділи обстрілювали з артилерії калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм та 82 мм, озброєння БМП, гранатометів та великокаліберних кулеметів”, – розповів прес-офіцер штабу Ярослав Чепурний.
Із мінометів калібру 120 та 82 мм ворог накривав вогнем позиції ЗСУ поблизу Троїцького та Кам’янки. Танк обстрілював захисників Авдіївки, а БМП противника била по опорних пунктах наших військ в районі Опитного. Із гранатометів ворог гатив по позиціях сил АТО поблизу Зайцевого, а з великокаліберних кулеметів намагався поцілити в захисників Невельського.

На Маріупольському напрямку з 82-мм мінометів ворог обстрілював українські позиції в районі Марїнки, Красногорівки та Павлополя. БМП противника накривала вогнем захисників Мар’їнки та Широкиного. Із гранатометів та великокаліберних кулеметів російсько-терористичні підрозділи вели вогонь поблизу Водяного, Павлополя, Марїнки та Красногорівки. Снайпери противника активізувалися поблизу Новотроїцького.

На Луганському напрямку опорні пункти поблизу Троїцького бойовики обстрілювали з мінометів калібру 120 мм, а з 82-мм мінометів атакували під Новоолександрівкою. Гранатомети різних систем гатили по захисниках Станиці Луганської, Троїцького, Валуйського, Попасної та Новозванівки. Великокаліберні кулемети обстрілювали наших воїнів в районі Валуйського.

“Зважаючи на серйозну вогневу активність противника, українські військовослужбовці неодноразово відкривали вогонь у відповідь”, – ідеться у зведенні.

Нагадаємо, 30 березня було передостаннім днем перед домовленим “великоднім” перемир’ям, яке має початися 1 квітня.

Читайте також:
Порошенко дав наказ з 1 квітня припинити вогонь.
І домовився з Меркель й Олландом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна