Викрадача київської маршрутки зловили житомиряни, він вийшов за “законом Савченко”

 

Житомирські оперативники затримали підозрюваного у збройному викраденні маршрутки, яке сталося 2 березня у Києві. Тоді невідомий відкрив вогонь і поранив поліцейського.
29-річного чоловіка затримали на Київщині, у місті Фастів, розслідуючи злочини, вчинені в Житомирській області, передає Житомир.info.

“Він у нас розшуковується з 2016 року за зґвалтування на території Любарського району, а також розбійного нападу і незаконне заволодіння автомобілем на території Попільнянського району. Коли ми його затримали і проводили з ним роботу, він почав розповідати про інші злочини”, – розповів начальник управління карного розшуку ГУ НП Житомирщини Віктор Бугира.

“Після затримання він видав інформацію про те, що це він скоїв злочин на початку березня, тікаючи від правоохоронців, викрав мікроавтобус пасажирський, в ході затримання поранив іншого правоохоронця у місті Києві, потім зник і переховувався”, – зазначив начальник ГУ НП В’ячеслав Печененко.

 

За словами правоохоронців, у помешканні підозрюваного під час обшуку було виявлено зброю, перероблену під ведення вогню набоями нетравматичної дії, виявлено формений одяг працівника поліції та форму військовослужбовця, радіостанції, паспорти, які він викрав в одному з відділень державної міграційної служби, комп’ютерну техніку та інші докази, викрадені з місць злочинів.

Правоохоронці характеризують затриманого як розумного, зухвалого злочинця, який, відбуваючи покарання за попередні злочини, двічі здійснював втечі.

“Він 1988 року народження, мешканець Київської області, був засуджений за такі ж злочини: розбійні напади, крадіжки, незаконне заволодіння транспортними засобами. Термін його – близько 10 років, половину свого терміну він відбув. По «закону Савченко» він був звільнений з місць позбавлення волі, цей рік, як він вийшов на свободу скоїв низку злочинів”, – розповів начальник кримінальної поліції ГУ НП в Житомирській області Валерій Бондар.

“Він на скоєння злочинів брав з собою радіостанцію, яка була налаштована на діапазони патрульної служби і позавідомчої охорони, і прослуховував ефіри, коли скоював злочини”, – зазначив про інтелектуальний рівень злочинці Віктор Бугира.

Зараз підозрюваний перебуває в СІЗО у Житомирі, йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Правоохоронці перевіряють його на причетність до інших злочинів.

Раніше 27 березня про затримання зловмисника повідомив голова Нацполіції Сергії Князєв, оприлюднивши його портрет.

“Зловмисника, який викрав маршрутку в Києві, поліція затримала сьогодні у Фастові. 29-річний мешканець Київщини звільнився за «законом Савченко»”, – написав Князєв у “Твіттері”.

Житомир.info: Затриманий житомирськими оперативниками розбійник зізнався у збройному викраденні київської маршрутки
Житомир.info: Затриманий житомирськими оперативниками розбійник зізнався у збройному викраденні київської маршрутки

Житомир.info: Затриманий житомирськими оперативниками розбійник зізнався у збройному викраденні київської маршрутки

Читайте також:
Стрілець, який захопив маршрутку в Києві, поранив поліцейського. ПОДРОБИЦІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна