Тука показав, якими снарядами диверсанти підпалюють склади озброєнь

 

Георгій Тука
заступник міністра з питань окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб, колишній голова Луганської військо-цивільної адміністрації (2015-2016), співзасновник волонтерського об’єднання “Народний тил”

(FB)

Ось такі “подарунки” підпалювали військові склади в 2015 році.

Характеризується дуже високою температурою горіння. В разі вдалого попадання в місце зберігання боєкомплекту загасити, практично, неможливо – миттєво виникає загроза вибуху Б/К.

Читайте також:
Перша диверсія на складі РАО в Балаклії сталася ще 2015 року:
атакували безпілотниками

Пожежа на артскладах у Балаклії: свідки бачили безпілотник,
гасіння наразі неможливе

Як повідомляла “Новинарня“, в ніч на 23 березня в місті Балаклія Харківської області на території 65-го ракетно-артилерійського арсеналу оборони виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. Вибухи тривають уже другу добу. Одна людина загинула, ще одна отримала важке поранення.

Наслідки пожежі на військовому складі у Сватовому (жовтень 2015). Фото ДСНС

За попередніми висновками експертів, причиною пожежі на кількох майданчиках 65-го ракетно-артилерійського арсеналу став диверсійний акт із застосуванням безпілотного літального апарату.

Як відомо, про подібні диверсії із БПЛА на військових складах Міноборони інформувало і в попередні роки, зокрема щодо випадку в місті Сватове Луганської області в жовтні 2015 року (тоді головою ВЦА області був Георгій Тука).

 

Читайте також:
Пожежа на складах озброєнь у Балаклії:
рвуться снаряди, версія – диверсія. ФОТО, ВІДЕО

Робити Міноборони крайнім за пожежу в Балаклії – як мінімум некоректно, – Кулик

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна