Гройсман каже, що вибухи під Балаклією можуть тривати тиждень. Поранено жінку

 

Пожежа, які в ніч на 23 березня почалася на складах боєприпасів біля Балаклії Харківської області, поширилася на половину території об’єкту.
Про це повідомив прем’єр-міністр Володимир Гройсман, який прибув на місце події.

“Ми вже зараз оцінюємо, що біля половини території бази”, – сказав він в ефірі Еcпресо.TV, відповідаючи на питання журналістів.

Голова уряду зазначив, що це лише попередні дані, і повністю оцінити масштаби події можливо буде тільки після того, як спаде інтенсивність вибухів.

При цьому Володимир Гройсман допускає, що пожежа у 65-му арсеналі РАО може тривати до тижня.

“Ми бачимо ситуацію, як вона розвивається… До одного тижня. Це може бути декілька, від двох до семи днів. Так ми сьогодні розраховуємо”, – заявив прем’єр.

Стосовно причин, які привели до детонації, Гройсман розповів, що на сьогодні є кілька версій – від диверсії до недбалості.

Прес-служба уряду інформує, що в селі Гусарівка Балаклійського району Харківської області Гройсман відвідав пункт збору жителів, евакуйованих унаслідок надзвичайної ситуації на складі озброєнь.

“Найголовніше – щоб люди сьогодні не постраждали. Це найбільший виклик для усіх служб. У момент переміщення і так далі маємо забезпечити хоча б на мінімальному рівні задоволення потреб людей”, – підкреслив прем’єр-міністр, додавши, що відповідні служби здійснюють обхід по місту Балаклія, також ведеться робота із лікарнями.

При цьому стало відомо, що внаслідок детонації боєприпасів отримала поранення жінка. Про це повідомили УНІАН у відділі комунікацій ГУ НП України в Харківській області.
За відомостями поліції, 54-річна жінка отримала осколкове поранення у скроню. Її доставили до місцевої лікарні.

Глава уряду повідомив евакуйованим, що вже забезпечено 1,4 тисячі місць для тимчасового розселення людей. Буде підготовлено ще 1,6 тисячі місць.

Він підкреслив, що рішення щодо відновлення зруйнованих через вибухи об’єктів вже ухвалені, а необхідні кошти будуть видiленi.

У свою чергу міністр оборони Степан Полторак поінформував, що прийняв рішення про збільшення кількості особового складу, задіяного у заходах з блокування небезпечної території навколо пожежі в Балаклії.
“Ще до 300 військовослужбовців ЗСУ посилять підрозділи, що вже виконують завдання на місці події”, – написав він у “Фейсбуці”.

Читайте також:
Пожежа на складах озброєнь у Балаклії:
рвуться снаряди, версія – диверсія. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна