Нацбанк ввів санкції проти “дочок” російських банків

 

Національний банк за рішенням Ради національної безпеки і оборони з 23 березня вводить санкції стосовно дочірніх структур російських державних банків в Україні. Про це повідомляє прес-служба регулятора.

“Нацбанк розробив постанову №25, метою якої є забезпечення реалізації санкцій, застосованих до банків, зазначених у рішенні РНБО”, – йдеться у повідомленні.

Санкціями заборонено здійснювати будь-які фінансові операції цих банків на користь пов’язаних із ними осіб, зокрема, материнських структур в РФ.

Як відомо, 16 березня президент Петро Порошенко увів в дію рішення РНБО від 15 березня “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів” щодо низки юридичних осіб.
Санкції терміном на один рік будуть застосовані до “дочок” російських банків із дерджавним капіталом – ПАТ “Сбербанк”, ПАТ “ВіЕс банк”, ПАТ “Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк”, ПАТ “ВТБ банк”, ПАТ “БМ банк”.

Читайте також:
Радбез дав Нацбанку добу на рішення про санкції щодо російських банків

Нагадаємо, вже тривалий час в Україні триває громадянська кампанія проти функціонування філій російських банків (VS Bank, БМ Банк, Сбербанк, ВТБ, Промінвестбанк та ін.), яку зокрема підтримує міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Як інформувала “Новинарня“, активісти “Азовського руху”, “Правого сектору” та ін. пікетували головний офіс “Сбербанку” в центрі Києва, вимагаючи припинення роботи фінансової установи країни-агресора. Активісти замурували центральний вхід до фінустанови бетонними блоками. Акції проти філій російських банків проходять і в регіонах.

Раніше ЗМІ писали про те, що в Росії “Сбербанк” почав визнавати “паспорти” так званих “ДНР” і “ЛНР”. Українська “дочка” фінустанови заявила, що не визнаватиме такі документи на території України.

Читайте також:
НБУ готовий накласти санкції на “Сбербанк Росії” за паспорти ОРДЛО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна