Аваков виклав іншу версію щодо затримання на хабарі прикарпатських митників і військового прокурора Львова

 

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розповів про обставини справи військового прокурора Львова Владислава Савинця, якого ввечері 17 березня затримали на хабарі в розмірі 40 тисяч доларів.

Як повідомляла прес-секретар Генпрокурора Лариса Сарган, хабародавцем виступив заступник начальника Львівської митниці Володимир Шокало, який зараз обіймає таку саму посаду на Івано-Франківщині, а “неправомірна вигода” передавалася в тубусі з-під ірландського віскі.

У свою чергу Аваков заявляє, що все керівництво Івано-Франківської митниці таким чином намагалося відкупитись від правоохоронців мільйоном гривень за припинення справи проти них.

“Злочинна група у складі в.о. начальника обласної митниці, двох його заступників, а також начальника митного посту намагалася дати хабар оперативникам управління захисту економіки у Львівській області Нацполіції та прокурору військової прокуратури”, – написав Аваков у “Фейсбуці”.

Міністр повідомив, що зазначені особи раніше перебували на посадах у Львівській митниці і щодо них були задокументувані численні факти хабарництва. Але після того, як 19 січня співробітники управління захисту економіки Львівщині та військової прокуратури затримали одного з керівників Львівської митниці, вони були переведені на рівнозначні посади до Прикарпатської митниці, де продовжили свою “справу”.

Схема полягала в налагодженій системі збору коштів від нижчої ланки до керівництва.

Коли викриті високопосадовці зрозуміли, що їм не вдасться уникнути відповідальності, вирішили домовитись із правоохоронцями.

“Вночі 17 березня, під час “ділової зустрічі” митників-комерсантів затримали оперативники Управління захисту економіки у Львівській області Нацполіції спільно зі слідчими військової прокуратури Західного регіону”, – повідомив Аваков.

Обшуки у справі тривають.

При цьому Аваков не пише про затримання військового прокурора Савинця.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна