Зіткнення “блокувальників” із поліцією в Києві: постраждали десять осіб

 

У центрі Києва у вівторок ввечері, 14 березня, відбулися зіткнення з поліцією націоналістів – учасників акції на підтримку блокади торгівлі з окупованими територіями Донбасу.

Після мітингу біля стели Незалежності кілька сотень активістів націоналістичної спрямованості на чолі з лідером “Добровольчого руху ОУН” Миколою Коханівським пішли до офісу Ріната Ахметова на Михайлівській площі.
Підступи до офісу перекрили загони поліції в обладунках. В бік правоохоронців полетіли каміння, димові шашки, петарди.

Після цього мітингувальники пішли назад на Майдан. Як повідомляє “Громадське ТБ”, частина радикалів закидали камінням вхід до відділення “Альфа-банку” на Хрещатику. Після цього доступ до будівлі був перекритий силовиками, відбулися сутички.

Після невдалих спроб атакувати офіс учасники акції розійшлися.

Представник мобільного загону Національного комітету Червоного Хреста в прямому ефірі “Громадського” заявив загалом про десятьох осіб, яким було надано медичну допомогу внаслідок отруєння сльозогінним газом.

Ця акція стала продовженням мітингів понеділка, які відбулися після розгону “редуту” учасників “блокади торгівлі з ОРДЛО” на станції Кривий Торець у Донецькій області.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна