Заступницю мера Костянтинівки судять за псевдореферендум 2014 року, заочно

 

На Донеччині судитимуть екс-заступницю міського голови, яка у 2014 році організувала проведення незаконного референдуму. Як передає “Новинарня“, про це повідомила прес-служба прокуратури Донецької області.

Ідеться про колишню заступницю мера Костянтинівки, яка обвинувачується у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України. Щодо неї завершено спеціальне досудове розслідування.

“Слідчими встановлено, що у травні 2014 року 54-річна жінка, будучи представником влади та розуміючи протиправність своїх дій, умисно організувала та активно сприяла проведенню у місті Костянтинівка незаконного референдуму щодо самостійності так званої «ДНР».

Зокрема, чиновниця призначила окремих мешканців міста на посади голів виборчих дільниць, пообіцявши їм грошову винагороду у розмірі 1400 гривень кожному, надала усні вказівки керівництву міського відділу освіти та директорам навчальних закладів про виділення приміщень для проведення голосування, та по завершенню псевдореферендуму організувала мітинг на підтримку створення терористичної організації «ДНР», на якому відкрито виступила із закликом до зміни меж і державного кордону України”, – повідомляє прокуратура.

Дії правопорушниці кваліфіковано за ч. 2 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України). Поплічниці терористів загрожує до 10 років позбавлення волі.

Обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.

Утім, оскільки вказана особа переховується від слідства, її судитимуть заочно.

Читайте також:
Суддю, яка в “ДНР” винесла смертний вирок, на Донеччині судять заочно

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна