Загострення на Донбасі: з початку доби майже 80 обстрілів, били по будинках, є загиблий

 

Подальше загострення на Східному фронті: з початку доби зафіксовано вже 78 обстрілів з боку бойовиків. Восьмеро військових ЗС України поранені, один – загинув.
Як передає “Новинарня“, про це йдеться у з
веденні прес-центру штабу АТО
станом на 18:00.

У штабі зазначили: “Не зважаючи на сьогоднішнє декларування бойовиками «режиму тиші», вони вкотре продемонстрували свою зневагу до будь-якого цивілізованого діалогу. Починаючи із 16:30 із важкого озброєння окупанти розпочали обстріл житлових кварталів Авдіївки… Зафіксовано близько 20 пострілів бойовиків у бік міста і щонайменше шість влучань снарядами танкової гармати по житлових будівлях та об’єктах інфраструктури міста. Вщент зруйновано декілька помешкань місцевих мешканців. На щастя, ніхто із мирних мешканців не постраждав”.

Зокрема постраждали будинки по вул. Гагаріна 1 та 8.

Штаб АТО оприлюднив фотодокази влучань у житловий будинок, вибитих вікон, зруйнованих внутрішніх приміщень.

На місці працюють представники української сторони СЦКК, екіпажі поліції, ДСНС та медики. 

У зведенні штабу АТО станом на 18:00 сказано, що на Донецькому напрямку танк бойовиків, 120- та 82-міліметрові мінометистріляли по Авдіївці та шахті “Бутівці”, гранатомети – по Опитному, Пісках та Кам’янці.
БМП та гранатомети били по Луганському, а стрілецька зброя – по Невельському. По Кам’янці та Новгородському вогонь вів снайпер, а зенітні установки – по Троїцькому та Авдіївці.

На Маріупольському напрямку з РСЗВ БМ-21 “Град” окупанти випустили 20 снарядів по наших позиціях в районі Водяного. З мінометів бойовики обстріляли Гнутове та Водяне, а з гранатометів та стрілецької зброї – Широкине, Старогнатівку, Лебединське, Мар’їнку, Талаківку. Снайпер вів вогонь по Широкиному, Лебединському, та Мар’їнці. По Широкиному, Новогригорівці та Гнутовому – БМП противника.

На Луганському напрямку зі 152-міліметрової артилерії противник гатив по Новозванівці. З мінометів різних калібрів окупанти обстрілювали Новоолександрівку, Новозванівку, Катеринівку, Кримське та Малинове.

Крім того, терористи в четвер опівдні обстріляли КПВВ “Шахта Родіна”, розташоване на лінії зіткнення в Луганській області.
Про це повідомив на брифінгу речник Державної прикордонної служби Олег Слободян, передає “Інтерфакс-Україна”.

Читайте також:
Початок весни на фронті: новий рекорд обстрілів, двозначне число втрат

ЗСУ мають право відповідати “градами” на “гради” бойовиків, – Муженко

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна