Чотири країни пропонують перетворити ЄС на Європейську Федерацію

 

Напередодні зустрічі голів національних парламентів країн ЄС з нагоди 60-річного ювілею Євросоюзу голови парламентів чотирьох країн-засновниць ЄС закликали до тіснішої політичної інтеграції в ЄС.
Як передає “Європравда”, про це йдеться у відкритому листі голів нижніх палат парламентів Франції, Німеччини, Люксембургу та Італії, опублікованому в італійській газеті La Stampa.

“Саме тепер настав час перейти до тіснішої політичної інтеграції, до створення Федеративного союзу держав з великими повноваженнями.
Ми знаємо, що така перспектива викликає сильний опір, але не можна допускати, щоб через бездіяльність все було паралізоване.
Ті, хто вірить в європейські ідеали, мають отримати можливість відродити ЄС на новому рівні, а не безпорадно спостерігати за його занепадом.
Інші держави-члени ЄС, які не захочуть відразу приєднатися до неї (Європейської Федерації), мають отримати змогу зробити це пізніше”, – йдеться в листі.

Підписанти висловили переконання у тому, що Європа має об’єднуватися на тлі великих труднощів, з якими зіткнувся ЄС.

“Ми повинні мати мужність, щоб віддати частину суверенітету в багатьох секторах, в яких розпорошені дії держав зараз абсолютно неефективні і приречені на поразку: від глобального потепління до енергетичної політики, від фінансових ринків до правил імміграції, від ухилення від сплати податків до боротьби з тероризмом”, – наголошують ініціатори відозви.

“З цієї точки зору, ювілейні урочистості в Римі мають бути доброю нагодою для активізації духу установчих договорів Європейського співтовариства держав. Цю можливість не можна втрачати”, – резюмують автори заяви.

Читайте також:
Грузія отримала остаточне рішення ЄС про безвіз.
Затверджено й механізм призупинки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.