Речниця Савченко виклала свою версію, про що вона говорила з бійцями під ДАПом

Надія Савченко в районі Авдіївки на тижні перед 20 лютого 2017. Фото з ФБ

Депутатка Надія Савченко наприкінці минулого тижня дійсно була в районі Авдіївки і спілкувалася на блокпостах із військовослужбовцями ЗСУ, але вона нікого не закликала залишати позиції і “йти на Київ”, щоб вчинити державний переворот.
Про це в коментарі “Укрінформу” заявила прес-секретар Савченко Тетяна Проторченко, коментуючи обвинувачення з боку народної депутатки від БПП Тетяни Ричкової.

“Я не знаю, звідки цей народний депутат (Ричкова) взяла цю інформацію, але в районі Авдіївки, зокрема там, де дорога проходить неподалік від Донецького аеропорту, Надія Вікторівна була сама, там були також я і Віра Савченко. Нічого протиправного, протизаконного там не було, і ніяких розмов таких, про які говорила пані Ричкова, не було. Звідки вона це взяла – це питання до неї. Це не більше ніж провокація”, – сказала Проторченко.

Вона додала, що про цю поїздку Надія Савченко повідомляла на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

Варто зазначити, що такий запит у ФБ Надії Савченко справді є, датований вечором 20 лютого, і в ньому зазначено:

“Попередній робочий тиждень завершився поїздкою в зону бойових дiй i в Авдiївку. Подачу свiтла в Авдiївцi МНС вiдновлюють, на наших позицiях у вiйськових свiтло теж з’явилося. Настрiй у наших воїнiв по всiй передовiй бадьорий. Кажуть, що радi приходу весни й нiтрохи їх не лякає, що за якихось метрiв 800 чи 1,5 км дивляться просто в очi сепарам на ворожi позицiї.‎ Вiрять, що перемога не за горами! До влади запитань мають багато… Сказали, що обов’язково зададуть, як закiнчимо вiйну й закриємо кордони України”.

Коментуючи посилання депутатки Ричкової на свідків закликів Савченко до перевороту – бійців 79-ї і 80-ї окремих десантно-штурмових бригад – Проторченко зазначила, що, перебуваючи разом із Надією Савченко на блокпостах, вона особисто не перепитувала і не пам’ятає, чи називали вони свої бригади.

“Але саме в тому районі не так багато блокпостів, і ми не з багатьма людьми зустрічалися. Тому я прекрасно розумію, про кого йдеться, якщо ці люди дійсно взагалі щось говорили. Але в мене великі сумніви щодо того, що вони казали, тому що на кожному блокпосту перше і головне питання, яке ставили абсолютно всі представники силових структур: “Коли закінчиться війна?”. І саме з цим питанням постійно звертаються до Надії”, – заявила прес-секретар Савченко.

Читайте більше:

Савченко – в окупованому Донецьку. Напередодні вона підбивала на бунт десантників ЗСУ

ОНОВЛЕНО. Згодом Надія Савченко в “Фейсбуці” прокоментувала своє перебування 24 лютого в окупованому Донецьку:

“Прошу Всю Україну підтримати мене, як підтримували мене тоді, коли я була в полоні. Я зараз свідомо пішла на ризик своїм життям, щоб визволити наших українських полонених й довести гуманітарну складову мінського процесу до фіналу. Прошу підтримки в України і світу. Мені дуже не легко, але я борюсь!”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна