Росія дала громадянство ще двом “беркутівцям” з київського Майдану

 

Російська Федерація надала громадянство ще двом співробітникам київського спецпідрозділу “Беркут”, які підозрюються в розстрілі протестувальників у центрі Києва в лютому 2014 року.
Про це повідомив в інтерв’ю “Укрінформу” керівник департаменту спецрозслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк.

“Нещодавно прийшли відповіді стосовно іще двох “беркутівців”. Вони отримали російське громадянство. Тобто наразі громадянство РФ мають уже 14 “беркутівців” та двом надали притулок”, – сказав прокурор.

Горбатюк розповів, що генпрокуратура РФ відмовилася їх видати, водночас повідомила, що готова прийняти кримінальні провадження для розслідування в рамках існуючої міжнародної практики.

“Але ми стверджуємо, що “беркутівці” не позбавлялися громадянства України і, відповідно, безпідставно набули громадянство Росії”, – зазначив представник ГПУ.

Тож, за словами Горбатюка, Україна й надалі має право притягувати їх до відповідальності та застосовувати до них процедуру заочного засудження.

Як повідомлялося, на лаві підсудних у справі про розстріли на Майдані наразі – лише п’ять екс-бійців київського “Беркута”. 21 підозрюваний перебуває у розшуку. При цьому засудили у справі поки що лише одну особу.

Читайте також:
12 “беркутівців” з Майдану отримали громадянтство РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна