Парламент Шотландії проголосував проти Brexit

 

Парламент Шотландії переважною більшістю голосів проголосував проти прийняття запропонованого прем’єром Великої Британії Терезою Мей плану щодо виходу країни з ЄС. Про це повідомляє британська агенція Reuters.

“Це є перевіркою того, чи прислухаються до голосу Шотландії та чи на наші бажання звернуть увагу в рамках цього процесу”, – заявила перший міністр Шотландії Нікола Стерджен перед голосуванням.

Агентство зазначає, що “символічне” голосування у парламенті Шотландії, під час якого 90 депутатів проголосували “проти” Brexit, а 34 – “за”, не матиме серйозних юридичних наслідків.

При цьому в уряді Шотландії заявляють, що британський уряд не виконує свою обіцянку розглянути шотландські пропозиції щодо Brexit.

“Досі уряд Великої Британії не запропонували жодного компромісу у відповідь, він навіть дивився на наші пропозиції”, – сказав шотландський міністр Майкл Рассел, який веде переговори з урядом Британії щодо Brexit.

Як відомо під час референдуму щодо Brexit, більшість виборців у Шотландії проголосували за те, щоб залишитися у ЄС.
Перший міністр Шотландії Нікола Стерджен заявила, що після ухвали рішення Верховного суду Британії стає “більш очевидно” те, що Шотландія повинна провести новий референдум про незалежність, та анонсувала нову законодавчу ініціативу, яка дозволить шотландському парламенту голосувати щодо Brexit.
При цьому майже більшість шотландців не підтримують ідею проведення референдуму про незалежність від Великої Британії у 2017 році.

Читайте також:
Шотландія починає дебати щодо незалежності

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна