Більшість шотландців – проти референдуму про вихід з UK і проти самої незалежності

 

Майже дві третини населення Шотландії не підтримують ідею проведення референдуму про незалежність від Великої Британії у 2017 році.
Такими є дані соціологічного опитування, проведеного для Glasgow’s Herald, повідомляє Euractiv.

Зазначається, що наразі 61,5% шотландців виступають проти референдуму про незалежність у поточному році. Підтримують таку ідею 38,5% опитаних.

Як відомо, 2016 року більшість населення Об’єднаного Королівства проголосували за вихід із Євросоюзу. На цьому тлі посилились нові ініціативи щодо незалежності Шотландії, яка більшою мірою висловилася проти Brexit.

18 вересня 2014 року на першому референдумі про незалежність Шотландії 55,3% виборців проголосували за те, щоб лишитися у складі Великої Британії, 44,7% – підтримали незалежність Шотландії.
Нинішнє опитування для Glasgow’s Herald показало, що ці цифри майже не змінилися: 54,5% готові проголосувати за збереження Шотландії у складі Великої Британії, 45,5% – за незалежність.

Читайте також:
Шотландія починає дебати щодо незалежності

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна