Внаслідок обстрілу Авдіївки загинув рятувальник. Директор АКХЗ переживає за Донецьк: “Бійня йде щосили”. ОНОВЛЕНО

 

Підполковник служби цивільного захисту, один із керівників ДСНС Авдіївки Дмитро Тритейкін, який отримав поранення внаслідок обстрілу міста ввечері 2 лютого, живий. Його перевезли у 66-й військовий медичний госпіталь, де надають допомогу.

Про це написав уранці сьогодні, 3 лютого, у “Фейсбуці” директор Авдіївського коксохімічного заводу Муса Магомедов, який напередодні повідомляв, що Тритейкін загинув.

У попередньому дописі Магомедов, топ-менеджер містоутворюючого АКХЗ, що належить групі “Метінвест” Ріната Ахметова, так відгукнувся про авдіївського рятувальника Тритейкіна і ситуацію в місті:
“…Рятувальник бога… Бійня йде щосили. Це якийсь страшний сон. Через безвідповідальних політиків гинуть люди, в Авдіївці і в Донецьку. Я в Авдіївці переживаю за своїх друзів у Донецьку, вони мені пишуть – “ми переживаємо за вас, бережіть себе!!!” Це якийсь пекельний сюр”.

Як відомо, під час прицільного обстрілу ворожою артилерією гуманітарних пунктів 42-річний Авдіївки Третейкін був поранений у живіт.

Голова Держслужби з надзвичайних ситуацій України Микола Чечоткін інформував у “Фейсбуці”: “Отримав поранення в живіт начальник 15-ДПРЗ ГУ ДСНС у Донецькій області підполковник служби цивільного захисту Тритейкін Дмитро Олександрович, зараз у реанімації”.

Як повідомляв Чечоткін одразу після обстрілу, двоє людей отримали поранення, ще двоє загинули.

“Водій аварійно-рятувального загону Горбань Сергій Володимирович, на превеликий жаль, загинув”, – зазначав голова ДСНС.

За його даними, також загинула цивільна жінка в районі школи.

Також стало відоме ім’я британського фотокореспондента, який отримав поранення: Крістофер Нунн.

“Із травмою лівого ока його евакуювали до 66-го військового медичного госпіталю, звідки після огляду доправили до обласної клінічної лікарні ім. І. І. Мечникова міста Дніпро для надання кваліфікованої медичної допомоги”, – повідомив близько 1:40 ночі прес-центр штабу АТО.

Читайте про цей обстріл:
Бойовики “накрили” артилерією пункти гумдопомоги в Авідіївці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна