Юрист від “Народного фронту” Логвинський став віце-президентом ПАРЄ

 

Парламентська асамблея Ради Європи в понеділок, 23 січня, призначила члена української делегації Георгія Логвинського на посаду віце-президента ПАРЄ на річний термін.
Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на “Європейську правду”.

Нардеп від “Народного фронту” Георгій Логвинський обійняв посаду заступника голови ПАРЄ за квотою України.
У відповідності до процедури ПАРЄ, вибори в традиційному розумінні даного терміна не проводяться – перелік віце-президентів затверджується в пакеті без формального голосування, якщо ніхто з депутатів не має заперечень щодо окремих кандидатів.

Загалом на 2017 рік визначено 17 віце-президентів, ще три посади лишилися вакантними.

Від 2015 року Логвинський – уродженець Києва, адвокат, підприємець – також є віце-президентом групи Європейської народної партії в ПАРЄ. Його дружина – суддя ЄСПЛ від України Ганна Юдківська.
З 2005 року він радник народного депутата України Мустафи Джемільова та консультант Конгресу національних громад України та Меджлісу кримськотатарського народу з міжнародно-правових питань. Також співпрацював в кількох проектах з Українською Гельсінською спілкою з прав людини, Харківською правозахисною групою тощо.
З 2010 року бере участь в експертній діяльності ПАРЄ.

Член української делегації в ПАРЄ, перша заступниця голови Верховної Ради України Ірина Геращенко зазначила з цього приводу:
“Вітаємо колегу Георгія Логвінського з обранням віце-президентом Парламентської асамблеї Ради Європи.
Георгій докладає багато зусиль, щоб проблематика окупованого Криму, порушення прав кримських татар та українців на півострові залишалися в порядку денному на кожній сесії ПАРЄ. В цій роботі він може розраховувати на консолідовану підтримку всієї української делегації”.

Читайте також:

ПАРЄ переобрала головою Аграмунта. Він хоче повернути в Асамблею росіян

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна