Савченко визнала, що її списки полонених – некоректні

 

Опубліковані Надією Савченко списки полонених та зниклих безвісти некоректні й будуть уточнюватися. Це в ефірі телеканалу “112 Україна” визнала сама народна депутатка.

“Списки повинні бути доповненими, вони не є на даний момент коректними. Так як інформація збиралася протягом дев’ять місяців, вона в основному вже застаріла. Її потрібно перевіряти, і всім світом зібрати це буде набагато легше”, – сказала Савченко.

“Я надам запити у відповідні силові структури, [адже] ведеться в кожному підрозділі, у кожної відповідної силовій структурі список втрат. І якими вони є – безвісти зниклими або загиблими, скільки з них отримали поранення. Далі я дам запити і буду співпрацювати, і до того співпрацювала з Червоним Хрестом. У них є свій статут, вони за своїм статутом інформацію не розголошують, але вони долучають мою інформацію, і вони так само роблять усе для того, щоб люди були обміняні. Так само з ОБСЄ”, – сказала депутатка.

Вона вважає, що списки полонених “мали бути надані всім світовим політикам”, насамперед “нормандській четвірці”.

“У подальшому, дійсно, ці списки повинен був президент України послати всім президентам, їх потрібно було розповсюдити серед світових політиків і сказати, що це ті люди, поіменно, які йдуть по обміну в мінських угодах. В першу чергу ці списки повинні бути спрямовані “нормандської четвірці “, і чому Росія досі не виконала ці умови”, – заявила Савченко.

“Списки не є точними на даний момент, але вони будуть уточнюватися”, – констатувала депутатка.

“Всі служби, які підтримують або підпорядковані президенту, вони не можуть говорити про мої дії добре, вони завжди будуть критикувати. Але принаймні це змішує людей говорити, це змушує людей працювати”, – додала Савченко.

Читайте також:
“Списки Савченко” – пожива для шахраїв, – СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.