Поліція Донеччини затримала ще трьох колишніх бойовиків “ДНР”

 

Українська поліція в Донецькій області затримала трьох бойовиків. Один з них брав участь у бойових діях в промзоні Авдіївки, повідомляє “Новинарня” з посиланням на прес-службу ГУ НП Донеччини.

45-річний житель Костянтинівського району – учасник бандформування “Восток” – приїхав до окупованого Донецька в листопаді 2014 року. У промисловій зоні Авдіївки він воював у січні 2015-го.
Зазначається, що в одному з боїв бойовика контузило, а після лікування в госпіталі він вирішив не повертатися в бандформування. Кілька місяців прожив у Донецьку, після чого повернувся в Костянтинівку. Там влаштувався на місцеве підприємство, думаючи, що про кримінальне минуле ніхто не дізнається.
Проте в ході контррозвідувальної роботи співробітники Костянтинівського відділення поліції зібрали докази щодо його причетності до НЗФ, тож чоловік буде притягнутий до кримінальної відповідальності.

Ще один колишній бойовик, який ховався під виглядом мирного жителя, виявлений у селищі Новолуганське, де вже два тижні працює спецгрупа поліції. 24-річний мешканець селища приєднався до лав “ДНР” у червні 2014 року, чергував на блокпосту з автоматом, згодом залишив лави терористів.

Читайте також:
В зоні АТО встановилася обіцяна тиша. Перед тим наші увійшли в Новолуганське

Аналогічна біографія і в затриманого 27-річного жителя Лиману, який у травні 2014 року чергував на блокпосту на перехресті автодоріг Красний Лиман-Сіверськ-Ямпіль-Крива Лука.

За всіма фактами порушили кримінальні провадження за попередньою кваліфікацією за ч. 2 ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України.
Колишнім бойовикам загрожує до 8 років позбавлення волі.

Читайте також:
Унікального зловмисника затримала поліція Донеччини:
бойовик “ДНР”, втікач, наркоман, патріот України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.