Унікального зловмисника затримала поліція Донеччини: бойовик “ДНР”, втікач, наркоман, патріот України

 

Особливого зловмисника затримала поліція в Краматорську на Донеччині: колишній бойовик “ДНР” на прізвисько Рижий, який перебіг через Росію на бік України, зберігав (і вочевидь споживав та продавав) марихуану кілограмами, а пакував “зілля” у патріотичну українську пресу.
Про це пише “Новинарня” з посиланням на прес-службу ГУ Нацполіції Донецької області.

Цитуємо зведення правоохоронців:
“…Ще один зловмисник був затриманий краматорськими поліцейськими. Місцевий мешканець, 1994 року народження, добровільно приєднався до терористів у травні 2014 році. Отримавши позивний «Рижий», спочатку охороняв захоплену адміністративну будівлю Краматорської міської ради, а потім, озброївшись вогнепальної зброєю, здійснював перепускний режим на блокпості «Кондиціонер». Чоловік підтримував терористів, поки місто не було звільнено від них. Після цього втік до РФ, але згодом повернувся додому.

Під час перевірки оперативної інформації правоохоронці викрили його, провели обшук у його будинку, знайшовши ще й понад 2 кг наркотичної речовини рослинного походження. Тепер йому загрожує покарання одразу за двома статтями Кримінального кодексу України – за ч. 2 ст. 260 («створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності») та ст. 309 («незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту»)”.

Прес-служба поліції додала фото, з якого видно, що колишній бойовик “Рижий” (якщо це робив справді він) зберігав канабіс у святковому випуску газети “Поштовий вісник” від 25 серпня 2016 року, присвяченому 25-річчю незалежності України.

“Любіть Україну всім серцем своїм…”, “За Україну, її волю, честь і славу!”, “Історична правда. Навіть комуністи голосували за незалежність”, “Хто хоче багато досягти, має ставити високі вимоги”, “Відповідальний підхід до роботи”, “Розквітає ярмарок – квітне Україна!” – ось лише деякі заголовки з видання, яке використовував зловмисник.

Читайте також:
Атестація на Донеччині відсіяла всього 1,4% поліцейських

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна