ГПУ спрямувала до суду обвинувальний акт у справі Єфремова, – Луценко

 

Управління Генеральної прокуратури України з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями, 4 січня спрямувало до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо екс-нардепа від Партії регіонів Олександра  Єфремова.

Про це повідомив у “Фейсбуці” генпрокурор Юрій Луценко.

У кримінальному провадженні Єфремов підозрюється у вчиненні, зокрема, таких злочинів:
– організації захоплення будівлі Луганської ОДА (ч. 3 ст. 27, ст. 341 КК України);
– пособництві в захопленні будівлі управління СБУ в Луганській області (ч. 5 ст. 27, ст. 341 КК України);
– вчиненні умисних дій з метою зміни меж території та держкордону України за попередньою змовою групою осіб, які призвели до тяжких наслідків (ч. 3 ст. 110 КК України);
– організаційному та іншому сприянні створенню та діяльності терористичної організації “Луганська народна республіка” (ч. 1 ст. 258-3 КК України);
– державній зраді  (наданні іноземній організації та її представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України) (ч. 1 ст. 111 КК України).

Як писала “Новинарня“, раніше цього ж дня один з адвокатів Єфремова повідомив, що колишньому очільнику фракції Партії регіонів у Верховній Раді та його адвокатам вручили обвинувальний акт.

Олександра Єфремова затримали 30 липня 2016 року за підозрою у причетності до створення угруповання “ЛНР”, дій із метою зміни меж території України та заволодіння майном “Луганськвугілля”.
Сам Єфремов усі звинувачення на свою адресу відкидає.

ЄУ листопаді 2016 року Печерський райсуд Києва продовжив арешт Єфремова до 22 січня 2017 року.

Читайте також:
ГПУ оголосила підозру в держзраді “меру” Луганська та іншим “ЛНРівським” соратникам Єфремова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна