На Луганщині затримали екс-начальника комендатури “ЛНР”

 

Працівники Нацполіції та Служби безпеки України затримали на Луганщині в районі лінії зіткнення учасника терористичної організації “ЛНР”. Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на прес-центр СБУ.

Спецслужба називає його “учасником диверсійної групи “ЛНР”.

Зазначається, що “на контрольовану силами АТО територію диверсант хотів проникнути із розвідувальною метою”. При затриманні намагався чинити збройний опір правоохоронцям.

“Боєзіткнення завершилось захопленням бойовика, який виявився колишнім «начальником штабу військової комендатури» одного з районів Луганська”, – йдеться в повідомленні.

“Кар’єра 25-річного «коменданта» почалася в 2014 році, коли він узяв участь у бойових діях у районі Станиці Луганської. Очолювана ним «військова комендатура» здобула серед луганчан зловісну відомість через те, що там насильно утримувалися, піддавалися тортурам та вивозилися на примусові роботи патріотично налаштовані громадяни, у тому числі місцеві журналісти”, – зазначили в СБУ.

Терористу оголошено про підозру за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (“створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній…”).

Зловмиснику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Слідство встановлює причетність бойовика до скоєння інших злочинів проти українських військових та цивільного населення.

Читайте також:
Козачий отаман Козіцин з “ЛНР” особисто отримав підозру від української прокуратури

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна