Розстріл у клубі Стамбула взяла на себе ІДІЛ. ВІДЕО

 

Відповідальність за теракт у новорічну ніч в Стамбулі, внаслідок якого загинули 39 людей, взяло на себе терористичне угруповання “Ісламська держава”. Про це повідомляє Reuters.

“У продовження благословенних операцій, які “Ісламська держава” проводить проти захисника хреста, Туреччини, героїчний солдат халіфату вдарив по одному з найвідоміших нічних клубів, де християни відзначають своє відступницьке свято”, – йдеться в заяві ІДІЛ.

Згідно з попередньою інформацією, теракт міг здійснити громадянин однієї з пострадянських країн Середньої Азії, передає CNN Turk з посиланням на джерело в поліції.
Зазначається, що стрілянину з автомата Калашникова міг вчинити виходець із Киргизстану чи Узбекистану.

В мережі опубліковано відео, де зафіксовано збройний напад терориста на клуб Reina, що в районі Бешикташ:

На відеозапису видно, що нападник веде стрілянину в чорному одязі, а не в костюмі Санта Клауса, як писала деякі ЗМІ.

Як повідомляла “Новинарня“, спочатку терорист застрелив поліцейського й цивільну особу біля входу в клуб, а потім увірвався приміщення. Внаслідок розстрілу загинули 39 людей, 24 з них – іноземці. Українцям, які там перебували, вдалося врятуватися.
Відомо, що клуб Reina є популярним серед іноземців, його також часто відвідують знаменитості.

Читайте також:
Новий рік почався з теракту в нічному клубі Стамбула: 39 смертей

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна