ЗСУ й бойовики “ЛНР” у Щасті здійснили обмін тілами загиблих

 

У місті Щастя Луганської області українській стороні були передані з боку бойовиків “ЛНР” тіла двох військових, які загинули на Світлодарській дузі 18 грудня.
Про це повідомляє “Громадське” в неділю, 25 грудня.

Загиблі військові служили за контрактом у 54-й бригаді ЗСУ.

“Один із них — лейтенант Яровий з позивним “Шайтан”, інший — солдат Байкус з позивним “Ваха”. Вони загинули першими в бою на Світлодарській дузі 18 грудня”, – інформує кореспондент.

Раніше про загиблих Ярового й Байкуса повідомляв Купол, командир батальйону 54 омбр.
При цьому він зазначав, що “на тому боці” тіл українських воїнів не лишилося.

Можливо, щодо Байкуса, ідеться про бійця 1-ї штурмової роти “Вовки Подолянина” 1-го батальйону 54-ї окремої механізованої бригади з позивним “Ефа”, загиблим 18 грудня.
Адже, як інформувала “Новинарня“, “Ваха” – Василь Панасенко – загинув на дузі 19 грудня й був похований в Ірпені 22 грудня.

 

Повідомляється, що в Щасті відбувся обміни “200-ми”.
Представники цивільно-військового співробітництва Міноборони України передали тіла двох загиблих бойовиків представникам “ЛНР”, натомість з “ЛНР” передали тіла українських військових.

Передача відбувалась під наглядом членів СММ ОБСЄ.

 

Координатор проекту ЗСУ “Евакуація 200” Михайло Котелевський сказав “Громадському”, що він оглянув попередньо тіла, і вони дійсно схожі на тіла двох українських військових з 54-ї бригади (точно встановить експертиза та опізнання рідних).

Слідів катувань він не зафіксував.

“Там кульові поранення, не сумісні з життям”, — сказав Котелевський.

“Громадське” зазначає, що передача тіл військових стала можлива завдяки Мінським домовленостям.

Читайте також:
Всупереч угоді, бойовики обстріляли гуманітарну групу ЗСУ,
яка мала забрати з поля бою труп противника. ВІДЕО

………

Як повідомляла “Новинарня“, 18 грудня, в неділю, сили АТО вели запеклий бій з окупантами на Світлодарській дузі, відбивши в результаті контратаки стратегічно важливі позиції.

Штаб АТО після першого дня боїв інформував про більш як два десятки знищених терористів, разом із пораненими – приблизно 50. Надалі бої й обстріли з обох боків тривали.

За офіційними даними з 54-ї бригади ЗСУ, 18-23 грудня біля Світлодарська загинули 9 українських військовослужбовців, зазнали поранень – 35, отримали контузію – 17, травмованих – 11.

Читайте також:
Стало відомо, скільки бойовиків пройшло через морги “ДНР”
з початку боїв на Світлодарській дузі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна