Ансамбль Александрова насправді летів давати концерт у розбомблене Алеппо

 

Ансамбль пісні й танцю імені Александрова, учасники якого перебували на борту загиблого літака Ту-154, збирався виступити в місті Алеппо, зайнятому сирійськими та російськими військами в грудні.
Про це розповів виданню “Медуза” співробітник колективу.

Раніше в Міноборони РФ повідомляли, нібито ансамбль мав виступити з концертом на честь Нового року перед російськими військовими на авіабазі Хмеймім.

Новая газета” також повідомляє, що 22 грудня в Алеппо перекинули батальйон військової поліції, сформований з уродженців Чечні, й одне з завдань батальйону поліції полягало в тому, аби підготувати майданчик і забезпечити безпеку проведення концерту ансамблю Александрова для російських військовослужбовців.

Те, що ансамбль прямував саме до Алеппо, побічно підтвердив у своїй заяві і президент Сирії Башар Асад.

“З величезним сумом ми отримали звістку про катастрофу російського літака Ту-154, на борту якого перебували наші дорогі друзі, які хотіли розділити з нами і жителями Алеппо радість перемоги і свят”, – наводить текст заяви Асада РІА “Новости” з посиланням на агентство САНА.

Як повідомляє російський пропагандистський канал Life з посиланням на артистів із різних груп ансамблю Александрова, їм заборонили розмовляти з пресою.
Зазначається, що членів музичного колективу інформують по телефону про заборону інтерв’ю без попереднього узгодження з адміністрацією.

Читайте також:
Хто загинув у катастрофі російського військового Ту-154

Як відомо, літак міноборони РФ Ту-154 вранці 25 грудня розбився в Чорному морі невдовзі після зльоту з трансферного аеропорту Адлер у Краснодарському краї. На борту перебували 92 осіб, зокрема журналісти телеканалів “Первый”, НТВ, “Звезда”, а також артисти ансамблю пісні і танцю імені Александрова, які прямували в аеропорт Латакія в Сирії із Москви.
“Інтерфакс” з посиланням на джерела в екстрених службах РФ повідомив, що комісія з розслідування причин катастрофи Ту-154 схиляється до версії технічної несправності в якості основної причини аварії.

Читайте також:
Яременко: Чому розбився російський літак? Бо не витримав Господь

Нагадаємо, 22 грудня сирійська армія оголосила про повний контроль над Алеппо після кількох місяців бомбардувань союзної російської авіації. Атаки на контрольоване поміркованою опозицією Алеппо, колись найбільше місто Сирії, супроводжувалися сотнями жертв серед мирного населення.

Як відомо, 5 травня російська армія провела концерт симфонічного оркестру Маріїнського театру у старовинному місті Пальміра, звільненому від ісламістів.
12 грудня бойовики “Ісламської держави” знову зайняли Пальміру, яку урядові сили покинули заради Алеппо.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна