Яременко: Чому розбився російський літак? Бо не витримав Господь

 

Богдан Яременко
дипломат, громадський діяч, голова правління ГО “Майдан закордонних справ”

(FB)

Очевидно, з точки зору Росії, її творчо-пісенний десант в Сирії напередодні Нового року і Різдва мав би стати ідеологічним залпом – дивіться, які ми потужні, впливові, як наша велична культура уживається поруч із найсучаснішими бомбардувальниками та збройними силами, які сильніші за будь-якого вірогідного зовнішнього агресора!

Підігріті бояришником вдячні глядачі по усій безкінечній за територією і такій безкінечно невпорядкованій країні пускали би сльозу замилування від слів диктора про те, що візит артистів до російського військового контингенту в Сирії є продовженням славних традицій мистецьких агітбригад, які виїжджали на фронти Великої Вітчизняної. Ну, а нашпиговані інформаційним психотропом Кремля росіяни вже давно навчені на фразу з екрану “дєди ваєвалі” відповідати “можем повторить”.

Мда, можуть і повторити. Польська делегація на чолі з президентом Качинським загинула саме в Ту-154. Саме на днях Путін вкотре повторив, що уламки того літака потрібні не полякам, а російському слідству…

Напевно, тут уже не витримав Господь…

Він, очевидно, не міг не помітити чорний дим з “Адмірала Кузнєцова”, який нагадує не менш чорний дим нацистських концтаборів. Помітив, і немало здивувався – чи не занадто близько ця орда з півночі дійшла до дуже близьких і рідних йому місць, де вже й без того розгулялося вселенське зло. Так почали падати російські винищувачі в Середземне море. Звичайно, технічні причини там теж були. На все Божа воля.

А ось зразково-показовий візит людей творчих професій до воїнства, яке мало чим займається, яке ховається і тікає від людей озброєних (навіть гірше озброєних за себе) та активно вбиває людей цивільних, це, напевно, з точки зору Всевишнього був явний перебор.

Не подивився він на те, що більша половина пасажирів Ту-154 по суті була людьми цивільними. Очевидно, зосередився на тому, що літак був військовим. А якщо людина цивільна одягає в прямому і переносному сенсі гімнастерку та ще й возвеличує нелюдську справу чи розважає таврованих масових вбивць – це, напевно, вже був перебор навіть з точки зору Вселюблячого і Всепрощаючого.

– Нехай, – подумав Господь, – Чорне море і не таке стерпіло.

Читайте також:
Хто загинув у катастрофі російського військового Ту-154

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна