У штабі АТО показали, як воюють у розділеному Зайцевому

 

У селищі Зайцеве (Бахмутський район Донецької області) бойовики, які контролюють половину населеного пункту, обстрілюють сили АТО з різнокаліберної зброї. Вогонь ведеться з житлових кварталів і покинутих будинків.
Про це в сюжеті Військового телебачення розповіли бійці ЗСУ, які дислокуються у Зайцевому.

Відео поширив прес-центр штабу АТО.

“Стріляють у будь-який час дня і ночі. Переважно одна схема – відпрацювання стрілецькою зброєю, неприцільний вогонь, цілевиявлення позицій сил АТО, після чого починається “робота” – великокаліберні кулемети, гранатомети – ручні, станкові, іноді міномети”, – розповів один із військових.

Також, за словами військовослужбовців, з одного боку селища, який зайнятий бойовиками, йде “робота” артилерії броньованої техніки.

“Обстрілювати можуть просто з житлових кварталів. … Стріляють із різних закинутих будинків, різних позицій з окупованої території, іноді прицільно, іноді ні, ведуть “віяловий” вогонь, боєприпаси потрапляють і у приватні будинки, і у місця розташування особового складу”, – повідомили бійці ЗСУ.

Бійці відзначають, що періодично на боці бойовиків проходить ротація, під час якої у селищі настає “тиша”, “потім вони починають “буянити”, після чого все повертається на стабільний рівень”.

Читайте також:
Президент утворив нові ВЦА в Золотому, Зайцевому і Катеринівці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна