Боєць добробату через суд довів свою участь в АТО. ВІДЕО

 

Чернігівець Олександр Бабич – боєць добровольчого батальйону “ОУН” – через суд підтвердив свою участь в АТО, щоб отримати статус учасника бойових дій. Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на телекомпанію “Сівер-центр”.

44-річний Бабич був на фронті чотири рази з ротаціями, починаючи з лютого 2015 року, в тому числі під Пісками Донецької області. Загалом на передовій перебував понад чотири місяці.

“Однак добровольцям значно складніше отримати офіційний статус учасника бойових дій, аніж солдатам Збройних сил або правоохоронцям. Це доводиться робити через суд.
На Чернігівщині вже є такі прецеденти: в обласному центрі і в Ніжині, розглянувши заяви бійців-добровольців, суди встановили факт їх участі в бойових діях із захисту держави. Таким шляхом пішов і Олександр Бабич”, – ідеться в сюжеті.

Олександр Бабич, Чернігів, добровольчий батальйон "ОУН"

Олександр Бабич, Чернігів, добровольчий батальйон “ОУН”

Бабич стверджує, що йшов на фронт не за пільгами, але для елементарного соціального захисту родини, допомоги 15-річній дочці та хворим батькам, йому потрібне офіційне визнання УБД.

У Деснянському районному суді Чернігова, де розглядалася ця справа, заявник надав як докази своєї участі в бойових діях довідки від командира батальйону, нагороди, фото- та відеоматеріали. Суд також заслухав свідків, двох товаришів Олександра по службі.

Зрештою суд задовольнив заяву і встановив факт участі Олександра Бабича в бойових діях.

Надалі ще має бути винесене рішення міжвідомчої комісії при службі у справах ветеранів та учасників АТО.
Як показує досвід, для отримання посвідчення УБД добровольцю тепер знадобиться близько місяця.

Водночас, роблять висновок захисники Бабича, таких добровольців-АТОвців в Україні тисячі, і для їх належного соціального захисту потрібні зміни на законодавчому рівні.

Читайте також:
Ярош поміняв судову реформу на закон про свою армію?

На Донбасі загинув боєць “Правого сектора” Крава.
Штаб знову не порахував

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна