Геращенко: Росія бере нових бранців, щоб шантажувати Україну

 

Головний мотив Росії, яка затримала чергову партію вигаданих “диверсантів” у Кримупродовження шантажу України з вимогою виконання певних політичних вимог. Таке переконання висловила Ірина Геращенко – перша заступниця голови Верховної Ради, учасниця переговорів ТКГ в Мінську.

“В окупованому Криму ідейними послідовниками НКВД з ФСБ затримано за надуманими і нікчемними звинуваченнями чергових жертв-українців. Росія продовжує своє полювання на українців…
Навіщо Москві нові бранці? Перше й очевидне: продовжувати шантажувати Україну, вимагаючи викуп (у вигляді певних політичних вимог)”, – написала Геращенко на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

“Друге: спроба дискредитувати Україну, перекласти з хворої голови на здорову. Намагаючись переключити увагу світу з агресивної політики Москви на начебто українські провокаці”, – зазначила віце-спікер.

За її словами, це спроба вбити в голову світу ідеологему, що Крим – це не українська територія, і що Україна начебто має якесь відношення до тероризму.
“Це хвора фантазія Кремля, якою намагаються труїти й дурити світ”, – додала Ірина Геращенко.

“Важко усвідомлювати, що бранців стає більше, що норми дипломатії і міжнародного гуманітарного права в РФ не працюють, бо до затриманих навіть не допускають консулів. Але Україна буде боротися за кожного свого громадянина. І вимагати від світу солідарності і підтримки в цих питаннях”, – наголосила вона.

Читайте також:
Геращенко: Бойовики взяли в заручники ще одного українця, який приїхав на похорон

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.