Комітет Пашинського підтримав постанову про санкції проти Медведчука, Григоришина і медіа-холдингу “Вєсті”

 

Комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки й оборони схвалив проект постанови про персональні санкції проти 15 фізичних осіб, серед яких представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Віктор Медведчук, олігархи Костянтин Григоришин і Дмитро Фірташ.
Про це у “Фейсбуці” повідомив член комітету, нардеп від “НФ” Дмитро Тимчук.

“На сьогоднішньому засіданні Комітету ВР з питань нацбезпеки і оборони був одноголосно схвалений проект постанови Верховної Ради (№5274) про звернення до РНБО з проханням ввести персональні санкції “за створення реальних та/або потенційних загроз національним інтересам України, національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України, сприяння терористичної діяльності…” – написав він.

За словами Тимчука, в проекті постанови ВР зазначено, що після відповідного рішення Радбезу, МЗС України має поінформувати компетентні органи ЄС, США та інших країн з метою розгляду ними питання про введення аналогічних санкцій зі свого боку.

“Зокрема, в проекті постанови перераховано 15 фізичних осіб, серед яких – Віктор Медведчук, Дмитро Фірташ, Костянтин Григоришин, Олександр Клименко, Олег Дерипаска, Олександр Бабаков, Віктор Нусенкіс, Рамзан Цицулаєв та ін. Також – список з 12 юридичних осіб, серед яких – ВАТ “Роснефть”, ПАТ “Сбєрбанк”, “Медіа холдинг Вєсті ЛТД”, Group DF Holdings Ltd і т.д.”, – зазначив Тимчук.

Він висловив сподівання, що голосування в залі Верховної Ради за даний законопроект буде дуже показовим, воно “готує нам багато дивовижних відкриттів і не дуже”.

Як відомо, головою Комітету ВР з нацбезпеки є Сергій Пашинський, секретарем – Іван Вінник.

Читайте також:
Рада не підтримала обмеження використання медійної продукції Росії

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.