У Міноборони спростували підвищення зарплати військовим ЗСУ

 

Поширена минулого тижня деякими сайтами інформація про наступне підвищення зарплат військовослужбовцям ЗСУ та інших силових відомств не відповідає дійсності. Про це виданню “Новинарня” офіційно повідомили в управлінні комунікацій та преси Міноборони з посиланням на департамент фінансів.

“Наразі розглядається питання про впорядкування виплат військовослужбовцям. Мова йде про приведення розміру грошового забезпечення військовослужбовцям інших формувань до рівня Збройних сил України. Питання про збільшення грошового забезпечення – не на порядку денному”, – зазначили в прес-службі Міністерства оборони у відповідь на запит “Новинарні“.

“Щодо анонсованого урядом збільшення прожиткового мінімуму, то по суті це не відобразиться на грошовому забезпеченні військовослужбовців. Але підвищення соціальних стандартів передбачає, наприклад, індексацію“, – повідомили в МОУ, зазначивши, що індексація зарплат в ЗСУ, як і в бюджетників, може передбачати певне зростання виплат відповідно до рівня інфляції.

Минулого тижня сайт “Патріоти України” та деякі інші видання поширили інформацію, нібито “Кабінет Міністрів затвердив єдиний розмір грошового забезпечення для військовослужбовців усіх силових відомств (СБУ, НГУ, ЗСУ, прикордонна служба)”, після чого військові отримуватимуть 10-22 тисяч гривень. Причому про наявність коштів для цього стверджує “міністр фінансів України Олександр Шлапак”.

Це повідомлення набуло значного розголосу в силових структурах, зокрема в Збройних силах.

“Розповсюджена “патріотами” інформація застаріла на кілька років”, – сказали в прес-службі Міноборони. Про це свідчить зокрема й те, що пан Шлапак втратив посаду міністра фінансів ще в грудні 2014 року, зазначили в МОУ, порадивши ретельно перевіряти такі повідомлення на предмет дезінформації.

Нагадаємо, як раніше писала “Новинарня“, в січні 2016 року уряд суттєво збільшив грошове забезпечення військовослужбовців Збройних сил. Відтак найменша зарплата солдата (без стягнень) стартує від 7 тис. грн., із додатковими виплатами залежно від посади, звання, перебування в АТО тощо.

Читайте деталі в нашому матеріалі:
Гроші в камуфляжі. Скільки насправді платять в ЗСУ 2016 року

У травні 2016 року до рівня ЗСУ підвищено зарплати військових ДПСУ (Державної прикордонної служби України).

Проект бюджету на 2017 рік, представлений Кабміном, у частині фінансування армії не передбачає збільшення зарплат військовослужбовцям ЗСУ.

Читайте також:
Сільська голова намагається понизити зарплати в ЗСУ, щоб трактористи не тікали на контракт

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна