Порошенко назвав цифри загиблих, задіяних в АТО та нагороджених

 

З початку війни на Сході України в ході бойових дій загинули понад 2500 українських військових. Про це заявив президент Петро Порошенко 14 жовтня, на Софійській площі під час церемонії складання урочистої клятви ліцеїстами Київського військового ліцею імені Івана Богуна в День захисника України.

2533 військових загинули, обороняючи Україну від російської агресії. Прошу всіх тут присутніх, всіх, хто дивиться нас по телевізору, вшанувати світлу пам’ять українських захисників Вітчизни хвилиною мовчання…” – сказав Порошенко у виступі.

Також він повідомив, що за два з половиною роки у проведенні чи забезпеченні антитерористичної операції взяли участь близько 280 тисяч українців, із них – 266 тисяч вже отримали статус учасника бойових дій.

“Понад 10 тисяч військовослужбовців відзначені державними нагородами.  Тридцяти трьом наших українським фронтовикам присвоєно звання Героя України.
Сьогодні вдень матиму честь  вручити Золоту зірку Героя рідним нашого капітана Олександра Лавренка – командира танкової роти 93-ї окремої механізованої бригади, який своїми героїчними вчинками підняв свою роту і знищив велику кількість воїнів агресора. Я впевнений в тому, що на прикладі капітана Лавренка ми можемо виховувати покоління українців так само, як він діяв у липні 2014 року.
Впевнений в тому, що на сьогоднішній день у нас є велика кількість подібних прикладів і ми можемо говорити, що сьогодні, у День захисника Вітчизни ми їх шануємо”, – цитує президента його прес-служба.

“І я підпишу сьогодні Указ про присвоєння звання Героя України ще двом відважним воїнам – майору Андрієві Ткачуку, начальнику штаба парашутно-десантного батальйону 25-ї бригади Високомобільних десантних військ; та молодшому лейтенантові Володимиру Гарматію, комвзводу управління артилерійської батареї 51-ї окремої механізованої бригади. Володимиру Гарматію, на жаль, – посмертно”, – сказав Порошенко.

“Постійним нагадуванням про війну у моєму робочому кабінеті є два осколки, дитяча лялька з пекла Донецького аеропорту, які мені подарували «кіборги» та солдатський металевий кухоль. Ці реліквії ані на мить не дають забути про чорну хмару над Україною, яка нависла з боку східного сусіда”, – заявив він.

Також Петро Порошенко зазначив, що близько 10 тисяч жінок проходять службу у військових частинах бойового складу.

Читайте також:
Порошенко: Хто до нас з мечем прийде, той від щита й загине

Міноборони замовило нагород на 5,5 мільйона

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.