Сепаратист з “ЛНР” Корсунський звільнений судом від кримінальної відповідальності

 

Троїцький районний суд Луганської області звільнив від кримінальної відповідальності та випустив з-під варти Сергія Корсунського, якого звинувачували у створенні так званої “Луганської народної республіки” (“ЛНР”). Про це йдеться у відповідній ухвалі суду, повідомляє “Громадське”.

Ухвала датована ще 30 вересня 2016 року. Головуючи суддя – Микола Ляшенко.

Колегія суддів прийшла до висновку, що клопотання захисників підлягає задоволенню, а Корсунський С. О. – “звільненню від кримінальної відповідальності на підставі ч. 2 ст. 258-3 КК України із закриттям кримінального провадження”.

“Згідно пояснень прокурора встановлено, що в ході досудового розслідування не було встановлено жодних фактів вчинення Корсунським С. О. інших злочинів, окрім участі в терористичній організації. При цьому Корсунський С. О. добровільно повідомив правоохоронним органам про діяльність терористичної організації “ЛНР”, та сприяв розкриттю злочинів терористичної організації “ЛНР”, – йдеться в ухвалі суду.

uhvala-sud-korsunskiy-_1

uhvala-sud-korsunskiy-_2

uhvala-sud-korsunskiy-_3

uhvala-sud-korsunskiy-_4

Зазначається, що Корсунський визнав свою вину частково.

Загалом Корсунський пробув вісім місяців у слідчому ізоляторі Служби безпеки України в Києві.

Нагадаємо, 3 лютого ц.р. стало відомо, що один із ватажків “ЛНР” зразка 2014 року Сергій Корсунський вільно розгулює по Києву. Його зустріли в одному з ресторанів у центрі столиці та зняли на відео учасники проекту “СтопТерор”, зокрема Семен Кабакаєв.
Тоді Корсунський показав їм довідку за підписом колишнього заступника начальника УВС Луганської області Усманова, яка засвідчувала, що по ньому немає кримінальних проваджень.

Відео розмови в ресторані:

Увечері того ж дня Служба безпеки України затримала Сергія Корсунського вже на Полтавщині, заявивши, що він обґрунтовано підозрюється у причетності до терористичної організації “ЛНР” (ст. 258-3 Кримінального кодексу України, “тероризм”).

Уперше Шевченківський райсуд Києва обрав Корсунському арешт як запобіжний захід 5 лютого.

Тоді Кабакаєв заявляв, що “Корсунський Сергій Олегович був правою рукою [першого лідера “ЛНР”] Болотова, одним з командирів незаконних збройних формувань при захопленні держустанов [у Луганську навесні 2014 року]. Постійно виступав на різних прес-конференціях із Болотовим, закликав до федералізації України. У вимогах він висував: визнання героями “Беркут” і солдатів ВВ, які стояли проти Майдану”.

Тепер представник “СтопТерор” Семен Кабакаєв прокоментував у “Фейсбуці” рішення суду: “Корсунського, якого ми знайшли в одному з кафе міста Київ, відпустили. Якщо бути точним, то він співпрацював зі слідством, і прокурор був лояльний.
Тепер у мене виникає питання: якщо всі лідери терористичних організацій співпрацюватимуть і допомагати слідству, всіх відпустимо? Давайте запропонуємо Плотницькому і Захарченкові давати показання, а потім відпустимо.
Я вважаю, що всі хто причетний до війни на Донбасі, зобов’язані нести покарання в місцях позбавлення волі”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна