ГПУ вручила підозру члену ВРЮ Гречківському, викритому на хабарі

 

Генеральна прокуратура України оприлюднила інформацію про вручення підозри одному з членів Вищої ради юстиції щодо намагання отримати неправомірну вигоду. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Вищої ради юстиції.

Як відомо, йдеться про Павла Гречківського, якого викрили у вимаганні 500 тис. доларів.

“ВРЮ керується принципом нульової толерантності до корупції. Будь-які прояви впливу на суд і суддів, в тому числі через корупційні механізми, є неприпустимими. Сподіваємося, що ця справа буде розслідувана максимально швидко та об’єктивно”, – зазначили у відомстві.

“Ми звернулися до члена ВРЮ, якого стосується оголошена інформація, з пропозицією призупинити його діяльність як члена ВРЮ до завершення цього розслідування. Також висловлюємо надію, що ця ситуація не буде використана в політичних цілях, у тому числі неправомірного впливу на ВРЮ”, – додали у відомстві.

“Затримано посередника – арбітражного керуючого Мінюсту, який у змові з членом ВРЮ отримав 150 тисяч доларів.  Підозрюваний член ВРЮ викликаний в ГПУ”, – повідомив у “Фейсбуці” Юрій Луценко.

Як відомо, Гречківський та заступник голови Вищого господарського суду Артур Ємельянов є співвласниками заповідної землі на Жуковому острові у Києві.

 

Читайте також:
Члена Вищої ради юстиції викрили на хабарі 500 тис. доларів, – ГПУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна