МВФ виділив Україні третій транш та продовжив програму співробітництва

 

Міжнародний валютний фонд (МВФ) виділив Україні чергову фінансову допомогу сумі 1 мільярд доларів та продовжив програму співробітництва з Україною. Про це йдеться в повідомленні на сайті МВФ.

Після обговорення виконавчою Радою, , директор-розпорядник і голова фонду Крістін Лагард, сказала:

“Україна демонструє позитивні ознаки відновлення, незважаючи на складне зовнішнє середовище і складну економічну кризу. Активність набирає обертів, інфляція швидко відступила, і впевненість зростає. Валові міжнародні резерви та банківські депозити зросли Тоді  як соціальні і економічні витрати кризи були високими, очікується, що зростання буде вищим в наступний період. Цей прогрес багато в чому зобов’язана реалізації програми влади, включаючи розумну макроекономічну політику і сміливі кроки для того, щоб привести тарифи на енергоносії до рівня самоокупності, і заходи щодо оздоровлення банківської системи. Реалізація політики, однак, має вирішальне значення для досягнення завдання Програми, враховуючи майбутні важливі завдання”.

Крім того, в МВФ нагадали, що в економіці країни нагадали, що потрібно продовжити боротьбу з корупцією, вдосконалювати систему управління та забезпечити норми права для активного залучення зовнішніх інвестицій.

У свою чергу президент Петро Порошенко привітав позитивне рішення Ради директорів Міжнародного валютного фонду.

“Позитивне рішення МВФ свідчить про те, що світ визнає – в Україні відбуваються реформи, в Україні відбуваються якісні і позитивні зміни, і країна рухається в правильному напрямку”, – сказав Порошенко та назвав це рішення “високою оцінкою як економічних реформ, так і перших наших результатів і кроків у боротьбі з корупцією, адже антикорупційна стратегія і практика теж є вагомим критерієм, за яким МВФ приймає рішення про кредитування”.

Президент зазначив, що рішення Фонду відкриває шлях до виділення фінансової допомоги з боку Сполучених Штатів Америки в обсязі 1 мільярда доларів, макрофінансової допомоги Євросоюзу в рамках додаткових ще 600 мільйонів євро, інших міжнародних фінансових організацій і відчиняє вікно можливостей для залучення іноземних інвестицій в українську економіку.

“Все це дозволить тримати стабільність гривні, зафіксувати досягнуту нами макроекономічну стабілізацію і підтримати перші паростки економічного зростання”,  -наголосив Порошенко та акцентував на тому, що в проекті бюджету на 2017 рік будуть закладені передумови для підвищення соціальних стандартів.

Президент також назвав резолюцію Фонду “сигналом агресору”, який, за словами Порошенка, намагався нам поставити палки у колеса навіть на сесії Ради керуючих МВФ. “Спроби Росії підірвати солідарність МВФ з Україною і зірвати рішення про транш – провалилися. Кремль програв у цій операції. Реформи роблять нас сильнішими, а разом з тим міцнішою стає і наша здатність протидії зовнішній агресії”, – зазначив Порошенко та привітав українців з позитивним рішенням МВФ щодо нашої країни.

Читайте також:
Україна чекає позитивного рішення МВФ про третій транш 14 вересня та готова до суду з Росією

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна