Рятувати шахраїв, які видавали себе за генералів-помічників Гройсмана, приїхали радикали Ляшка. ФОТО

 

Працівники СБУ і Генпрокуратури затримали мешканця Києва на прізвище Петровський та ізраїльтянина Вайсберга, які, прикриваючись підробним посвідченням “помічника прем’єр-міністра Гройсмана”, у шахрайський спосіб отримували з громадян “хабарі” за призначення їх в органи виконавчої влади та на держпідприємства. Про це повідомив на своїй сторінці у “Фейсбуці” генеральний прокурор Юрій Луценко.

Також він зазначив, що “рятувати” шахраїв приїхали лідери Радикальної партії Ляшка.

“Історія про шахраїв.  Такий собі киянин Петровський разом з громадянином Ізраїлю Вайсбергом намалювали собі круті “ксіви”, нашили мундири з генеральськими погонами, навішали орденів і заробляли непогані гроші на дурнях”, – написав Луценко.

“Лише з громадянина Гусєва вони здерли 61 тисячу доларів за сприяння в призначенні його начальником управління економіки та інвестицій Одеського порту. Потім захотіли розвести Гусєва на 70 тисяч доларів за призначення його головним лісничим Київщини.
При передачі коштів з’явилася прокуратура”, – зазначив генпрокурор.

Юрій Луценко оприлюднив велику кількість фото “шахрайського реквізиту, виявленого при обшуку”, який “вразив бувалих слідчих”.

На знімках видно посвідчення помічника прем’єр-міністра Володимира Гройсмана на ім’я Лемешка Юрія Аркадійвича, кайданки, генеральські погони, формені сорочки, дві пари “козирних” автомобільних номерів київської реєстрації 1100, бейсбольну битку, орден Богдана Хмельницького з незаповненою орденською книжкою, багато інших орденів та нагород, нашивки підрозділу “Гюрза”, а також сім пачок купюр по 100 доларів.

Також на фото – лідер Радикальної партії Олег Ляшко разом з одним із затриманих, нардепи від РПЛ Андрій Лозовий та Ігор Мосійчук, які прибули на місце затримання.

“Але все стало ясно, коли під будинком гр. Петровського з’явилася депутатська радикальна група підтримки.  Фото головного радикала – сенсея по заробітках шляхом перевдівання і шахрайства – завершило картину маслом. Скотиняки:)” – написав Луценко.

ОНОВЛЕНО. Народний депутат Андрій Лозовий, коментуючи допис генпрокурора Юрія Луценка, написав на своїй сторінці у “Фейсбуці”:

1. Я не знаю, що там насправді відбулось, хто у чому винен і чи винен взагалі.

2. Дізнався про обшук у голови однієї з єврейських общин Києва Олега Вайсберга, якого давно знаю і щиро поважаю за волонтерство і допомогу політв’язням, і оскільки нікому не додзвонився, приїхав на місце подій розібратися. Слідчі мене не пустили. Тому так нічого і не дізнався крім того, що Олега ні в чому не підозрюють на відміну від його сина Ілана.

3. Був очевидцем того, що не пустили адвокатів. Враховуючи, що Ілан Вайсберг – громадянин іншої держави, ця історія, вочевидь, закінчиться міжнародним скандалом.

4. Фото з Олегом Ляшком є в тисяч людей. Хіба це причина його у чомусь звинувачувати?

5. Пасквільна, сповнена особистих образ і домислів риторика Генерального прокурора (посадової особи найвищого рівня) вчергове показує, як усе погано в датському королівстві…”

Нагадаємо, днями на Банковій затримали шахрая-посередника із $30 тис. хабара нібито за безстрокове призначення судді.

Як відомо, раніше деякі ЗМІ писали, нібито Олег Ляшко до початку своєї політичної кар’єри займався в областях шахрайством, вдаючи з себе помічника міністра внутрішніх справ тощо.

Читайте також:
Завдяки “помилці” ГПУ спливла фешенебельна нерухомість Ляшка поруч із Порошенком

ФБ-шахрайство: фейкова краля, яка збирає гроші на лікування
“крадених” дітей, виявилася “сепаром”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна