На Банковій затримали посередника із $30 тис. за призначення судді

 

У Києві біля адміністрації президента затримали чоловіка, який за 30 тисяч доларів США пообіцяв судді продовжити термін його повноважень. Про це повідомляє сайт прокуратури Київської області.

Зазначається, що наприкінці серпня зловмисник запропонував одному з суддів Києва, п’ятирічний строк повноважень якого закінчився, за грошову винагороду в розмірі 30 тисяч доларів отримати позитивну рекомендацію Вищої кваліфікаційної комісії суддів та позитивне рішення Верховної Ради щодо обрання на посаду судді безстроково.

Окремо за винагороду у 500 доларів обіцяв прискорити отримання позитивного висновку спецперевірки, яку проводить Служба безпеки України.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні слідчі дії. За місцем мешкання та реєстрації затриманого проходять санкціоновані обшуки.
Також встановлюється коло осіб, причетних до надання неправомірної вигоди відповідно до ст. 369 ККУ. Уже встановлено, що зловмисник раніше притягався до кримінальної відповідальності за шахрайство, відмивання грошей та підробку документів, інформує прес-центр СБУ.

Як повідомив у “Фейсбуці” народний депутат від БПП Павло Різаненко, затриманий – Ільницький Микола Володимирович.

“Судячи з побаченого, щойно якогось посадовця взяли біля АП (двір між будинками [по вулиці] Банкова, 1 та 3) на отриманні хабара, відбувається документування. Працює прокуратура Київської області. На одному з фото розкладені купюри по 100 євро (несправжні, на звороті написано “сувенір”) та в папці справжні 30 тисяч доларів.  Начебто звати цього чоловіка Ільницький Микола Володимирович”, – написав він.

Читайте також:
Антикорупційний прокурор: Луценко покриває суддю-хабарника
“Серьожу-четвертака” і б’є в спину

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна